Zbog alkoholisanosti policija isključila iz saobraćaja 901 vozača

Vranje - Devetsto jednog vozača isključili su iz saobraćaja pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a tokom praznika, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Kako je saopšteno iz MUP-a, isključeno je i 39 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U akciji pojačane kontrole, koja se sprovodi s ciljem očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika, čak 135 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a 24 vozača upravljala su vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, sa više od 2 promila alkohola u organizmu.

"Na teritoriji Uba iz saobraćaja je isključen pedesetšestogodišnji, zatečen da upravlja vozilom sa čak 3,78 promila alkohola u organizmu, a kontrolom je utvrđeno i da je upravljao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, kao i da nema vozačku dozvolu jer mu je oduzeta u avgustu zbog kaznenih poena", izdvajaju iz MUP-a karakterističan slučaj.

Pored navedenih prekršaja, 128 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 280 vozača zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.133 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 3.104 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Kada je reč o kontroli brzine, policijski službenici su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 10 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, među kojima su tri vozača koji su upravljali vozilom na auto-putevima brzinom većom od 250 kilometara na čas", navaodi se u saopštenju MUP-a.

Uprava saobraćajne policije akciju će nastaviti do 15. januara ove godine.

Najnovije vesti