Zavrni rukave: Osim Markovog kaleta čistiće se Aleksandrovačko jezero i Južna Morava

Osim čišćenja deponije kod tvrđave Markovo kale (na 4,5 kilometara od Vranja), u nedelju 24. marta od 12 do 14 časova još dve lokacije na teritoriji grada biće očišćene u okviru ove akcije koja se sprovodi na nacionalnom nivou - Aleksandrovačko jezero i deo toka Južne Morave kod sela Ćukovac, saopštili su organizatori kampanje pod nazivom Zavrni rukave.

Na društvenim mrežama akcije Zavrni rukave objavljena je lokacija deponije kod Markovog kaleta (vođa ove lokacije je Dragan Antić), a potom su prethodnih dana dodate još dve.

Vođa lokacije na Aleksandrovačkom jezeru biće Marija Dejković, a na delu toka Južne Morave kod Ćukovca Ivica Stošić.

U akciji Zavrni rukave, kako je ranije najavljeno, može se učestvovati na dva načina - ili kao volonter ili kao vođa lokacije.

"Vođa lokacije je jako bitan faktor u celom lancu masovnog čišćenja, jer je on naš čovek na terenu.

Ukoliko želiš da budeš vođa lokacije i prijaviš sebe i lokaciju da bude deo akcije, potrebno je da popuniš kontakt formu", navode oranizatori akcije, ekološki pokret Eko straža.

Zavrni rukave je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje.

Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, da čiste u isto vreme.

Sve detalje o načinu učestvovanja i lokacijama za čišćenje, kao i ostale neophodne informacije, možete pronaći na sajtu Eko straže.

Najnovije vesti