Završna svečanost povodom Dana grada: Specijalno priznanje Draganu Stankoviću FOTO/VIDEO

Specijalno javno priznanje 31. januar dodeljeno je u utorak Draganu Stankoviću, penzionisanom glumcu Pozorišta Bora Stanković u Vranju, u okviru završne svečanosti obeležavanja Dana grada.

Nagrada dodeljena Stankoviću sastoji se od diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara.

Kao ustanova, Javnim priznanjem 31. januar u vidu diplome, odlikovana je Muzička škola Stevan Mokranjac, za "izuzetne rezultate u oblasti vaspitno–obrazovnog radu, vanrazrednu aktivnost, osavremenjavanje procesa nastave, uspeh učenika i druge aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti", kao i rezultata "u oblasti kulture i novih kulturnih sadržaja".

Istim priznanjem nagrađena je Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek u Vranju, zbog "izuzetnih rezultata u vaspitnoj-obrazovnoj deltnosti, uspeha učenika, osavremenjavanja procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti.

Takođe i preduzeće Millennium team, "zbog izrade i uspešne realizacije razvojnih projekata, privlačenja investicija, organizovanog delovanja na obrazovanju i usavršavanju radnika i premanentanog natprosečanog trenda rasta proizvodnje i usluga".

Javno priznanje 31. januar, u vidu diplome i novčanog iznosa od 50.000 dinara, dodeljno je pojedincima.

Najpre, Miomiru Dejanoviću MiDeju, učitelju OŠ Svetozar Marković, za izuzetne rezultate u vaspitno-obrazovnoj delatnosti, uspeh učenika, vanrazrednu aktivnost, osavremenjavanje procesa nastave i drugih aktivnosti na planu unapređenja vaspitno-obrazovne delatnosti.

Potom Aleksandri Savić iz Vranja, nastavnici Muzičke škole Stevan Mokranjac, "za izuzetne rezultate u vaspitnoj-obrazovanoj delatnosti, rad sa decom i druge aktivnostima na planu unapređenja vaspitno-obrazovane delatnosti.

I, na kraju, Hadži Slobodanu Bati Simiću, "za izuzetne rezultate na planu očuvanja i zaštite kulturnih dobara i razvoja i unapređenja kulture grada".

Glumac Dragan Stanković, obraćajući se u ime laureata, naglasio je da je najveća zahvalnost dobitnika njihova radost.

"Hvala vam za ovu radost", rekao je Stanković.

U okviru svečane akademije u Pozorištu Bora Stanković, kao završnom svečanosti obeležavanja 145. godišnjice oslobođenja Vranja od Turaka, gradonačelnik Slobodan Milenković naglasio je da Vranje obeležava godišnjicu jedne od najvećih prekretnica u svom postojanju.

"Vranje grad otvorenog duha, raširenih ruku i pitomih ljudi.

Balansirajući oduvek između istoka i zapada, modernog i tradicionalnog, naše Vranje delilo je sudbinu gradova na raskršću.

To su oni gradovi koji su bili i biće na meti osvajačkih hordi i ciljevi ucrtani u vojne planove stranih sila.

Zvali se oni Turci, Bugari, Nemci…

Zato Vranje i svi drugi gradovi na raskršću moraju da imaju poseban status u državama koje drže do očuvanja svog teritorijalnog integriteta i identiteta.

Srbija jeste takva država.

Držim do toga da su gradovi na raskršću onoliko jaki koliko su razvijeni, u infrastrukturi, zdravstvu, obrazovanju, kulturi.

Zato će gradsko rukovodstvo nastaviti da ulaže u one oblasti, koje su suština našeg opstanka na ovim prostorima.

Da Vranje bude, kao što sam mnogo puta rekao, pristojno mesto za život", rekao je Milenković.

U umetničkom delu programa obeležavanja 31. januara – Dana grada, nastupili su Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Stanislav Binički i vokalni solisti Biljana Vasiljević Mitrović, Marijana Radosavljević, Svetozar Vujić i Dragan Milanović.

Na akademiji je prikazan promo film o Vranju između dva dana grada.

Najnovije vesti