Završena rekonstrukcija fabrike: Knauf uložio 20 miliona evra na jugu Srbije

Vranje - Kompanija Knauf Insulation u Surdulici zvanično je završila rekonstrukciju vrednu više od 20 miliona evra.

Kako je saopšteno iz ove kompanije, pored ove značajne investicije, fabrika na jugu Srbije zaposliće još 15 novih radnika od 1. maja ove godine.

U prethodnom periodu javnost je redovno informisana o planovima za rekonstrukciju, planiranim investicijama, kao i programima podrške lokalnoj zajednici, istakao je Tihomir Civkaroski, generalni direktor Knauf Insulation zadužen za regiju istočna Evropa jug .

"Još jednom smo pokazali da Knauf Insulation ne odustaje od permanentnog ulaganja, kako u proces proizvodnje tako i u očuvanje okoline u kojoj posluje.

U razgovorima sa lokalnom zajednicom dali smo obećanje da ćemo se u svakom segmentu proizvodnje truditi da poboljšamo održivo poslovanje i da ćemo nastaviti da utičemo na razvoj Surdulice i celog kraja.

Sada kada je ovaj ciklus investicija završen, možemo da se pohvalimo da smo obećanja održali i kroz rekonstrukciju, i kroz zapošljavanje", rekao je Civkarovski.

On je dodao da se u Surdulici proizvodi strateški važan materijal kamena vuna – koji štedi energiju u zgradama i ujedno korisnike objekata štiti od požara i buke.

"U cilju usklađivanja procesa proizvodnje sa aktuelnim inovacijama, veći deo proizvodne linije je zamenjen trenutno najsavremenijom dostupnom opremom.

Stari dimnjak je zamenjen novim, a ugrađen je i najsavremeniji tzv. dezoks sistem za odsumporavanje, kojim su povećani reciklažni kapaciteti fabrike.

Instalirana je i nova mašina za paletizaciju robe, čime se smanjuje upotreba plastičnog pakovanja i ostvaruje značajna ušteda magacinskog prostora.

Takođe, kako bi se rasteretila saobraćajna gužva u okolini fabrike i ubrzao proces otpremanja robe, izgrađena je nova zgrada logistike i moderan parking za kamione.

Ulaganja ovde neće stati, pa je u planu dalje uređenje novih platoa u krugu fabrike i adaptacija dodatnog natkrivenog magacinskog prostora, po završetku probne proizvodnje i finog štelovanja procesa nakon rekonstrukcije", saopštavaju iz surduličkog Knaufa.

O kompaniji

Knauf Insulation uspešno posluje u Srbiji već osamnaest godina. U okviru svoje strategije održivosti Za bolji svet, Knauf Insulation sproveo je sadnju preko 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i mesne zajednice Belo Polje, kao i brojne druge akcije kojima podržava razvoj lokalne zajednice. Zajedno sa poslednjom investicijom u rekonstrukciju fabrike, ukupna ulaganja kompanije u Srbiji od njihovog dolaska 2005. godine prevazići će 50 miliona evra. Kompanija Knauf Insulation važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije, navode iz kompanije. Iz fabrike u Surdulici kamenom vunom se snabdeva srpsko, ali i tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije. U Srbiji je članica Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i mnogih drugih strukovnih i privrednih udruženja. Na taj način ne samo da ulaže u svoj razvoj, već zajedno sa drugim velikim investitorima, pomaže dalji razvoj i Srbije i Pčinjskog okruga i same Surdulice.

Najnovije vesti

Foto ilustracija MUP Predato 78.000 komada oružja »

Vranje - Građani Srbije nelegalno oružje mogu predati još u sredu i četvrtak 7. i 8. juna bez krivičnih posledica, saopš...