Zavetnici: Obaveštavamo lokalne TV i radio stanice da je u toku predizborna kampanja

Iz Gradskog odbora Srpske stranke Zavetnici u Vranju obratili su se saopštenjem svim televizijama i radio stanicama u gradu konstatujući da su "raspisani parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji", da je "kampanja uveliko u toku" i da bi o tome "morali da izveštavaju".

"Ako niste znali ili niste obavešteni, raspitajte se, ili pogledajte vranjske portale koji uveliko prate dešavanja, objavljuju saopštenja i pišu o aktivnostima svih stranka u kampanji.

Jedino ako mislite da je praćenje samo vladajućih stranaka pravovremeno, istinito i objektivno informisanje Vaš zadatak, onda ste potpuno u pravu, ali samo iz Vašeg ugla.

Realnost je sasvim drugačija", navode Zavetnici u pisanom saopštenju.

Iz ove stranke podsećaju "da se u velikom obimu" televizije i radio stanice "finansiraju iz sredstava koja se izdvajaju iz budžeta grada Vranja".

"A, gle čuda, taj budžet pune svi građani Vranja koji žele da čuju stavove, mišljenja i ideje svih stranaka, a ne samo vladajućih.

Na Vašim televizijama i radijima nema vesti o aktivnostima opozicionih stranaka, emisija u kojima bi bili suočeni stavovi različitih stranaka, nema ničega što bi potvrdilo da se radi o višestranačkim izborima, kao u stara dobra i medijski slobodna vremena.

Ovako kako vi radite se izveštavalo u vreme druga Tita, kada je postojala jedna stranka, jedno mišljenje i jedan Vođa.

Stoga predlažemo, a na Vama je da prihvatite ili ne, da čim se obavestite da je u toku predizborna kampanja u vaše programske šeme uvrstite gostovanja svih predloženih kandidata za poslanike sa svih proglašenih lista, njihovo međusobno sučeljavanje, kako bi građani Vranja mogli da ih čuju, vide, da steknu utisak o njima, njihovim programima i ideologiji, te na kraju biraju po svom nahođenju za onu listu koja im uliva najveće poverenje.

Sigurni smo da se sećate onih vremena kada se to tako radilo, jer su mnogi od Vas u u tome učestvovali, te da će ovo naše podsećanje biti shvaćeno kao podsticaj na osvežavanju pamćenja i vraćanju na dobre stare običaje", poručuje se u saopštenju Zavetnika Vranja.

Najnovije vesti