Zavetnici: Nikolić prešao u SNS kad mu je rečeno da neće biti na našoj poslaničkoj listi

Dojučerašnji funkcioner i narodni poslanik Zavetnika Dragan Nikolić Nika, advokat iz Vranja, prešao je, odnosno vratio se u Srpsku naprednu stranku (SNS) zato što je Izvršni odbor Zavetnika, kažu u ovoj stranci, odlučio da Nikolić ne bude kandidat za narodnog poslanika.

Kako pišu Bujanovačke, pozivajući se na informacije iz centrale Zavetnika, takva odluka doneta zbog Nikolićevog "krajnje nedoličnog ponašanja i postupanja i rušenja ugleda stranke".

"Organi stranke su izopštili Nikolića sa liste kandidata za poslanike i to je razlog što je potražio utočište i stranku koja će mu možda to omogućiti", prenose Bujanovačke informacije dobijene od izvora u centrali Zavetnika.

Međutim, vranjski odbor SNS već ima kandidate za narodne poslanike.

Naime, na 98. sednici Gradskog odbora, održanoj pre petnaestak dana, odlučeno je da će kandidati za poslanike naprednjaka na narednim parlamentarnim izborima sa ovog područja biti Goran Nikolić, potpredsednik gradskog odbora, inače rođeni Hančanin i direktor vranjske Elektrodistribucije, i Vesna Anđelković, direktorka OŠ Predrag Devedžić iz Vranjske Banje.

Da je Nikolić postao član SNS-a u sredu je objavljeno na sajtu ove stranke, a dobrodošlicu mu je poželeo lično predsednik Miloš Vučević.

Nikolić je u politici od 1990. godine.

Bio je u SPO, Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine, potom u SRS, Novoj Srbiji, SNS, jedno vreme blizak Seljačkoj stranci Marjana Rističevića i Stranci srpskog jedinstva Borislava Pelevića.

Do maja 2011. godine obavljao je poslove poverenika Okružnog odbora SNS-a, kada je imenovan za predsednika Okružnog odbora stranke za Pčinjski okrug.

Bio je dosad potpredsednik IO Zavetnika i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Najnovije vesti