Zasađen beli grab u Ulici Bore Stankovića i ispred Doma zdravlja

U okviru projekta "Zelena Srbija" u parku ispred Doma zdravlja i u Ulici Bore Stankovića zasađeno je 20 sadnica belog graba.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je ovom prilikom da ne treba posebno naglašavati koliki je uticaj drveća za poboljšanje kvaliteta životne sredine i okruženja u kome živimo.

- Veoma je značajno što se nalazimo na prostoru ispred Doma zdravlja koji je bio devastiran i ruiniran, a on će današnjom akcijom biti sadržajno obogaćen.

Mi smo u prethodnom periodu obnavljali drvorede i gradske zelene površine, pa samo tako zasadili blizu 600 sadnica, što platana, što kupastih javora na različitim lokacijama u gradu.

Ulica Bore Stankovića, izuzetno važna saobraćajnica za naš grad, ovim će projektom biti dodatno oplemenjena - naglasio je Milenković.

Šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Predrag Ivanović rekao je da je zaštita životne sredine "jedan od prioriteta" za svako društvo.

- Zdrava životna sredina je osnova za očuvanje životne egzistencije i bitan faktor za kvalitetan razvoj stanovništva - rekao je Ivanović.

Kompanija Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, tokom decembra sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...