Zaplenjena oprema za auto perionicu na putu ka Makedoniji (FOTO)

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom dubinske kontrole na magistralnom putu Užice – Požega, zaplenili neprijavljenu opremu dovoljnu za celu samouslužnu auto-perionicu, saopštava Uprava carina.

Prekršaj je otkriven u mestu Sevojno, nadomak Užica, u kamionu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka kojim je 60-godišnji državljanin te zemlje prevozio drvnu građu iz BiH ka Makedoniji.

- Zahvaljujući pregledu na mobilnom skeneru, otkriveno je da se u zadnjem delu prikolice, pored prijavljene robe, nalazi i sakriveni tovar.

Slika sa skenera je pokazala da se u kamionu nalazi i deo robe koji ne pripada prijavljenoj drvnoj građi, pa je naložen detaljan pregled koji je podrazumevao istovar kamiona.

Ubrzo je potvrđeno da se među legalno transportovanom robom nalazi i velika količina opreme dovoljne za celu samouslužnu auto-perionicu - navode iz Carine.

Reč je o ukupno šest pumpi različitih vrsta: za vodu sa filterima, sa ekspanzivnom posudom i pumpi za doziranje, tri elektromotora, oblogi usisivača i drugim delovima sa pratećom opremom i inventarom.

Najnovije vesti