Zanatska obuka za migrante

U Prihvatnom centru u Bujanovcu, u sredu 7. novembra počela je obuka migrantkinja za krojenje, šivenje i ručnu izradu nakita koju je organizovao Narodni univerzitet u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i nevladinom organizacijom Caritas Luxemburg.

- Cilj projektne aktivnosti i obuke je pružanje pomoći izbeglicama, migrantima i ranjivoj lokalnoj populaciji u pogledu sticanja neformalnog obrazovanja i dobijanja akreditovanog sertifikata, čime bi se poboljšao njihov položaj i pružila mogućnost pronalaženja posla - saopšteno je na zvaničnom sajtu Grada Vranja.

Od 1. novembra osam migranata iz Prihvatnog centra u Vranju već pohađa obuku za zanimanje negovatelj i obuku za rad na računaru, dok će od ponedeljka 12. novembra biti organizovana obuka za još osam migranata za zanimanje frizer.

Prema postignutom dogovoru između JU Narodni univerzitet Vranje i navedenim organizacijama, svakog meseca će se formirati nove grupe za različita zanimanja.

Planirano je da se obuke realizuju do kraja godine, ali i tokom 2019. godine.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...