Zaharijev: Za Kostova nisu glasali ni njegovi radnici

Vladimir Zaharijev, nosilac liste "To smo mi", posle pobede na izborima za Bugarski nacionalni savet, poručio je nosiocu konkurentske liste u Bosilegradu Stefanu Kostovu, inače vlasniku preduzeća "Hrast", "da se okrene onome što najbolje radi".

- I da poštuje radnike više.

A, ako od srama bude mogao da ide kroz grad, onda ću da ga sačekam i "pregazim" i na sledećim izborima.

Poručujem mu da od tih 398 glasova, koliko je sada osvojio u Bosilegradu, njegovi nisu ni 50.

Ostatak su glasovi onih koji nas bezrazložno mrze u Bosilegradu.

On nema ništa, ni njegovi radnici za njega nisu glasali - rekao je Zaharijev u izjavi za Vranje News.

On je dodao da je njegova lista u Bosilegradu osvojila 3.098 glasova, a lista Stefana Kostova oKo 400.

Pa, vi vidite koji su to procenti, otprilike 90 prema 10 u našu korist.

Mislim da je u Dimitrovgradu odnos 2.500 prema 500 glasova za nas.

Nemamo u ovom momentu kompletne razultate izbora za Nacionalne savete, ali je važno da smo pobedili na nivou Srbije - rekao je Zaharijev u prvom komentaru na rezultate izbora za Nacionalni savet Bugara.

On nije želeo da komentariše šta dalje sledi i kakvi su planovi njegove liste (na kojoj se nalazi i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov) u pogledu formiranja Nacionalnog saveta Bugara, kadrovskih rešenja i slično, te da će se o tome tek praviti dogovori, ali je visok rezultat i pobedu na ovim izborima okarakterisao kao "logičnu i očekivanu".

- Naši protivnici pokušavaju da se objedine protiv nas bilo koji izbori da su u pitanju.

Pokazali su da to ne mogu, i da sve što rade nema mnogo smisla, najpre jer oni nemaju vođu.

Mi smo toliko uradili kada je reč o Nacionalnom savetu i u proteklim godinama, ali i pred ove izbore, i to je urodilo plodom.

Što je najbitnije, sve što smo radili, radili smo zajedno sa državom, sve što smo planirali smo ispunili i reakcija naroda je očekivana - rekao je Zaharijev

On je dodao da je uoči ovih izbora imao sasvim drugi plan i nameru, jer je sa svojim saradnicima, kako kaže, od starta "zagovarao zajedništvo i izlazak na izbore samo sa jednom listom".

- Ali, onda se najpre pojavila lista Stefana Kostova u Bosilegradu, a potom i još jedna u Dimitrovgradu, koje su na ovim izborima potučene do nogu.

Govorio sam im, zašto da se svađamo i delimo, zašto da kopamo rovove u Bosilegradu i Dimitrovgradu, ali pomoći nije bilo.

Shvatio je moju poruku jedino predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, pridružio nam se i pokazalo se na izborima koliko je to bilo svrsishodno - rekao je Zaharijev za naš portal.

U Srbiji je na listi bilo više od 18.000 glasača.

Još uvek nema podataka koliko se nih odazvalo glasanju na izborima za Nacionalni savet Bugara.

ISPUNJENA OBEĆANJA

Zaharijev je kao ispunjena obećanja Nacionalnog saveta Bugara iz prethodnog perioda naveo konačno obezbeđenje udžbenika na bugarskom, uvođenje odeljenja na bugarskom u školama, obnavljanje i stabilan rad štampanog lista "Novo Bratstvo", uspostavljanje mehanizma po kome Bugari kao manjina dobijaju izvode iz matičnih knjiga na maternjem jeziku.

Najnovije vesti