Za prvorođenu bebu u 2022. od Grada 100.000, ostalima po 50.000 dinara

Prva novorođena beba u Porodilištu u Vranju u Novoj 2022. godini, koju je na svet donela Dragana Stojiljković iz sela Prevalac, dobila je od Grada Vranja 100.000 dinara, dok će ostale bebe koje se rode prvog dana ove godine dobiti po 50.000 dinara.

Tradicionalno su 1. januara Službu za ginekologiju i akušerstvo posetili predstavnici gradskog rukovodstva Miroljub Stanković i Aleksandar Stajić, koji su za majke i bebe doneli uobičajene poklone.

Oni su naglasili da na taj način lokalna samouprava "pruža podršku roditeljima, koja je posebno važna kada beba dođe na svet".

Zbog protivpandemijskih mera koje su još uvek na snazi, oni nisu mogli da lično uruče poklone majci koja je rodila prvu bebu u ovoj godini, ali su se susreli sa pomoćnicom direktora vranjskog Zdravstvenog centra Natašom Stoiljković i načelnicom Ginekologije Gordanom Đorđević.

One su istakle da su zadovoljne brojem porođaja i činjenicom da na ovom odeljenju "postoji dovoljan broj mladih lekara specijalista koji su spremni da posvećeno i odgovorno rade svoj posao".

Načelnica Ginekologije tom prilikom je iznela podatak da je u Vranju tokom 2021. godine rođeno 1.358 beba, što je na nivou prethodne godine.

U Nišu i Leskovcu blizanci

Prve rođene bebe u Nišu i Leskovcu u novogodišnjoj noći bili su blizanci. U oba grada su to bili dečaci.

Komentari

Danas moj sin puni 20 godina. Kao prva beba, i jedina u Vranjskom porodilstu, 2002 godine prosao je potpuno neprimecen od tadasnje uprave. Srdacne cestitke i veliki pozdrav gradskoj upravi Vranja.

Beogradsko bebe vredi vise ocigledno.Ljudima nikako dokazati da smo druga drzava

Najnovije vesti