Za novo lice Srbije: I vranjski izbori da budu predmet međunarodne istrage

Povereništvo političke partije Za novo lice Srbije Miloša Parandilovića u Vranju zahteva da i Grad Vranje bude predmet nezavisne međunarodne istrage u vezi sa izborima u Srbiji 17. decembra 2023.

"Rezoluciji Evropskog parlamenta je prva radosna vest nakon pomenutog datuma za sve nas koji smo svedoci nezapamćene izborne krađe vlasti i nikad gorih uslova za odvijanje izbornog nadmetanja učesnika političke scene u Srbiji.

Zahtevamo da se i Vranje, sa svojim nepostojećim institucijama, nađe na tapetu međunarodne istrage i nekog novog, ali neophodnog Gonzalesa, koji će istražiti doštampavanje 5.000 glasačkih listića u jednoj od kancelarija Gradske uprave u Vranju i ispitati učešće određenih osoba iz vrha vlasti u tome", piše u saopštenju ove partije.

Oni očekuju da se "istraži i ono što se dogodilo u selu Davidovac, gde je član biračkog odbora iz SPS-a podneo krivičnu prijavu protiv članova biračkog odbora iz SNS-a, zbog glasanja pokojnih građana, što je iniciralo i dolazak ljudi iz organizacije CRTA na jug Srbije", dodaje se.

Iz povereništva Za novo lice Srbije u Vranju poručuju da su, nakon usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta, vodeće ličnosti Evropske Unije "u prilici da se uvere u autokratsku i nedemokratsku vladavinu SNS-a i Aleksandra Vučića u Srbiji", dodaje se na kraju saopštenja.

Najnovije vesti