Za bilborde 200 dinara, za balon sale 2 dinara po kvadratu dnevno

Na osnovu zaključka Vlade Srbije o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, na sednici Gradskog veća u petak usvojen je predlog odluke o prenosu prava javne svojine na gradskom građevinskom zemljištu iz javne svojine Grada Vranja u javnu svojinu države.

- Utvrđen je predlog da to bude bez naknade, neposrednom pogodbom i o njemu će se izjašnjavati Skupština grada.

To važi isključivo za lokacije na kojima će se graditi stanovi za pripadnike snaga bezbednosti - rekla je Jovićeva pred novinarima, posle sednice Gradskog veća.

To telo, dodala je, usvojilo je u petak Nacrt Odluke o oslobađanju investitora i Republike Srbije od plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, a predlog je dostavljen Skupštini grada na razmatranje i usvajanje.

Na sednici u petak data je i saglasnost da početna cena za zakup javnih površina javnim nadmetanjem bude: za bilborde 200 dinara po metru kvadratnom zauzetog zemljišta dnevno, a za balon sale 2 dinara.

Doneto je rešenje o ustupanju prava korišćenja kamiona smećara, donacije UNDP-a, javnom preduzeću Komrad, sa Zakonom o javnoj svojini kao pravnim osnovom za donošenje ovog rešenja.

- Usvojen je i Predlog odluke o usvajanju Prostornog plana Grada Vranja, koji je postojao i u prethodnom periodu, međutim zbog obaveza i zahteva da u većem delu bude promenjen, urađen je potpuno novi prostorni plan, a prethodni će biti stavljen van snage nakon usvajanja novog u skupštini - rekla je Jovićeva.

Najnovije vesti