Za 100 evra prijava od srede

Vranje - Prijava za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra punoletnim državljanima Srbije počinje od danas (sreda 13. maj) i trajaće do 5. juna.

Prema prvim informacijama iz Ministarstva finansija u prva tri sata za ovu pomoć već se prijavilo pola miliona građana.

Već od srede građani mogu da se prijave za 100 evra koje je država odredila za sve punoletne građane kao pomoć u sklopu paketa ekonomskih mera.

Upravo počinje online prijava putem Uprave za trezor na linku idp.trezor.gov.rs, a uskoro će biti objavljen i broj telefona za one koji žele da se prijave na taj način.

Prilikom prijave obavezno je da ostavite sledeće podatke: broj lične karte, matični broj, ime banke u kojoj imate račun ili u kojoj želite da vam namenski račun bude otvoren.

Pravo na 100 evra imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji na dan stupanja na snagu Uredbe o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Republike Srbije u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 (24. april 2020. godine) imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Takođe i svi primaoci penzija i primaoci novčane socijalne pomoći će automatski biti prijavljeni za dobijanje novčane pomoći, tako da nije potrebno da se prijavljuju.

Ali i ostali punoletni građani Republike Srbije koji imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu mogu da se prijave putem portala Uprave za trezor, ili putem kontakt – centra, čiji će broj biti objavljen neposredno pred početak prijave 15. maja.

Isplata za primaoce penzija i primaoce novčane socijalne pomoći počeće 15. maja.

Najnovije vesti