Za četrdeset najboljih studenata po 20.000 dinara

Članovi Gradskog veća Vranja usvojili su na 187. sednici Predlog Odluke o nominalnom iznosu i broju korisnika nagrada za uspešne studente na području grada u školskoj 2019/2020. godini.

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović istakla je da je ovo treća godina zaredom kako lokalna samouprava nagrađuje uspešne studente, ovoga puta njih četrdesetoro,deset više nego lane.

- Svi oni dobiće po 20.000 dinara iz budžeta grada.

Tekst Javnog poziva biće na sajtu grada već u utorak, a rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja - rekla je Jovićeva.

Ona je istakla da je Gradsko veće usvojilo Predlog Odluke Saveta za zapošljavanje o izboru poslodavca za učešće u programu obuke na zahtev poslodavca.

- U skladu sa Odlukom i Kenatur balkans doo i Svis print doo potpisaće ugovore za obuku 30 radnika, koji će dobijati mesečnu naknadu u iznosu od 14.000 dinara.

Obuka će trajati tri meseca, a nakon toga, poslodavac je u obavezi da angažuje lice u trajanju od najmanje godinu dana.

Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara - istakla je većnica.

Na sednici Veća prihvaćen je Nacrt Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Vranja.

Usvojen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije, koji ne sadrži izmene u broju radnika već se zasniva na usklađivanju sa zakonom.

Takođe, usvojeni su i Predlog rešenja o imenovanju Organizacionog odbora manifestacije Svetosavska nedelja 2020, kao i Izveštaj o održanoj manifestaciji "Zlatni puž" za 2019. i Javne ustanove Škola animiranog filma.

Najnovije vesti