Zaštitinik građana Pašalić u petak u Bujanovcu

Zaštitnik građana Zoran Pašalić biće u petak 23. marta gost Bujanovca, gde će na odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice biti predstavljen Posebni izveštaj Zaštitnika građana o službenoj upotrebi albanskog jezika i pisma.

Uvodna obraćanja imaće, osim Pašalića, i ambasador Andrea Orizio, šef Misije OEBS u Republici Srbiji, Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac i Zoran Stanković, predsednik vladinog Koordinacionog tela za jug Srbije.

O nalazima i zaključcima iz Posebnog izveštaja Zaštitnika građana o službenoj upotrebi albanskog jezika i pisma govoriće Robert Sepi, zamenik zaštitnika građana za prava nacionalnih manjina.

Teme skupa su „Ostvarivanje prava na izbor i upotrebu ličnog imena na jeziku i prema pravopisu albanskog jezika i pisma“, o kojoj će govoriti matičari i zdravstveni radnici iz Vranja i Leskovca, te „Predstavljanje prakse Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine u oblasti službene upotrebe albanskog jezika i pisma“, o čemu će govoriti Kujtim Ismaili iz tog saveta.

Na kraju skupa, koji počinje u 11.30, predviđena je diskusija.

Najnovije vesti