Vulin povodom Dana MUP-a: Srbija bezbedna

Vranje/Beograd - "Srbija je bezbedna zemlja, građani imaju kome da veruju i na koga da se oslone", izjavio je ministar Aleksandar Vulin povodom Dana MUP-a i Dana policije koji će biti obeleženi u ponedeljak 13. juna.

Vulin je još poručio da policija "vodi računa o svakom segmentu života, kao i da je svojim rezultatima ostvarila veliko priznanje od svih evropskih policija".

"Dojave sa naših prostora, koje šalju naši građani, mi u ogromnoj većini slučajeva otkrijemo i počinioce predamo pravdi", kazao je Vulin, ocenivši da "kazne predviđene za ova dela nisu previše oštre i da bi trebalo da budu oštrije".

Upitan prilikom gostovanja na RTS-u kada će biti izabran novi direktor policije, Vulin je rekao da direktor policije i ministar unutrašnjih poslova "moraju da budu jedan tim".

"Ne bi bilo korektno sa moje strane da iniciram postavljanje direktora policije u trenutku kada je Vlada tehnička.

Smatram da bi bilo korektno sačekati sledeću Vladu, a onda doneti odluku ko će biti direktor policije", kazao je on.

Dan MUP-a i Dan policije biće obeležen u ponedeljak nizom manifestacija, a na centralnoj svečanosti 1.516 pripadnika Ministarstva koji su stupili u radni odnos u poslednjih godinu dana svečano će položiti zakletvu.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Najnovije vesti