Vulin niže odlikovanja

Vranje - Prvi zamenik ministra za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan odlikovao je u utorak ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina medaljom povodom 30 godina od osnivanja MČS-a.

Vulin je, kao komandant Republičkog štaba za vanredne situacije, odlikovan "za zasluge u razvoju i usavršavanju aktivnosti u oblasti civilne odbrane, zaštite stanovništva i teritorije od vanrednih situacija, pružanja protivpožarne bezbednosti i bezbednosti ljudi na vodi".

Ministar Vulin zahvalio se na ovom prestižnom odlikovanju i istakao da je uveren da će dobra saradnja između dva ministarstva biti nastavljena i unapređena.

Ovo je samo jedno u nizu priznanja za ovog političara, inače predsednika Pokreta socijalista.

Krajem 2013. tadašnji patrijarh srpski Irinej odlikovao je Kancelariju za KiM i Aleksandra Vulina, koji je bio na njenom čelu, Ordenom Svetog Save prvog reda.

Vulin je 2014. godine u oktobru postao počani građanin Leposavića, a u novembru iste godine i Kosovske Mitrovice, opština na Kosmetu.

Već u aprilu naredne godine postao je i počasni sitizen Vitine, a potom i Zubinog Potoka, takođe opština na Kosovu i Metohiji.

Sva četiri priznanja sa KiM dobio je dok se nalazio na poziciji ministra za rad i socijalnu politiku.

Dobijao je i Vidovdansku povelju opštine Kosovska Mitrovica, Zlatnu plaketu Ministarstva odbrane, Zlatnog grifona Protivterorističke jedinice MUP-a i Grb Akademije za nacionalnu bezbednost.

U junu 2018. godine, dok je bio ministar odbrane, uručena mu je Medalja srpskih generala, odnosno najveće priznanje koje dodeljuju admirali i generali.

U julu 2020. ministar odbrane Rusije general armije Sergej Šojgu dodelio mu je Medalju Ministarstva odbrane Rusije za lični doprinos u organizaciji Vojne parade u Moskvi povodom obeležavanja 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

U avgustu iste godine dodeljeno mu je priznanje Čovek među ljudima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Lane je Vulinu komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković uručio Počasni letački znak pilota.

Takođe 2020. dobio je i Zlatnu plaketu za doprinos razvoju vazduhoplovnog sporta.

U aprilu ove godine kao ministru unutrašnjih poslova, a povodom Dana Opštine Gornji Milanovac, uručena mu je zlatna medalja Takovski ustanak "za izuzetan doprinos i rezultate u dosadašnjem radu za Srbiju i njene građane".

Najnovije vesti