Vulin: Migranti neće naseliti jug Srbije

Vranje/Beograd - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u subotu "da su lažne priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije".

- Svi će biti u kampovima i niko ne treba da ih se plaši.

Vojska je tu, kada je vaša vojska tu možete da budete mirni i bezbedni - poručio je Vulin, a preneo sajt Ministarstva odbrane.

On je dodao da se više od 8.000 migranata na teritoriji naše zemlje nalazi u 18 prihvatnih centara.

- Imaju sve što im je potrebno, ali za njih nema izlaska.

To je karantin i oni moraju da budu unutra.

Nijedan migrant nije zaražen Covidom-19 i da do toga ne bi došlo oni moraju da ostanu u kampovima - kazao je Vulin.

Govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u kampu u Krnjači on je objasnio "da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne", ali da je "u tome zaustavljena".

- Tada se okupilo stotinak migranata koji su hteli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s Pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh.

Nagradiću dva pripadnika Vojske Srbije koji su izdali i izvršili naređenje, jer su poštovali zakone i Pravilo službe, nikoga nisu povredili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike - rekao je Vukin.

On je dodao da kao ministar odbrane vojnicima izdaje dva naređenja – niko ne sme da vam otme pušku i niko ne sme da vas povredi.

- Svako ko pomisli da može da ugrozi vojnika, pripadnika Ministarstva odbrane, mora da zna da će loše proći - poručio je ministar odbrane.

Kako je istakao, svi migranti koji trenutno borave u Srbiji "moraju da poštuju našu zemlju i naše zakone", ali, kako je naveo, oni "odavde žele da odu".

Najnovije vesti