Vulin kaže da je Srbija bezbedna zemlja, a vi?

Vranje/Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je Srbija bezbedna zemlja i da je srpska policija veoma efikasna, te da je razrešila sve slučajeve o kojima javnost govori u najkraćem mogućem roku.

Ministar Vulin je za TV Prvu naveo da se prošle godine dogodilo pet mafijaških ubistava u Srbiji i da su sva rasvetljena, a da je nerasvetljeno ostalo nekoliko ubistva iz ranijeg perioda, među kojima je ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, na kome se još uvek radi, prenosi MUP.

Svi koji su prekršili zakon, kako je rekao, nalaze se u zatvoru, a borba protiv mafije je borba koja nikada neće prestati i najbolja poruka te borbe je brzo rasvetljavanje krivičnih dela.

- Statistički posmatrano, Beograd je bezbedan grad, ovo je bezbedna zemlja, ali činjenica je da se ljudi osećaju nebezbedno i mi moramo da se borimo protiv tog osećaja.

A, borimo se upravo na taj način što sve što se desi brzo se rasvetli.

Naša policija je izuzetno sposobna - dodao je Vulin.

On je istakao da se borba sa mafijom, koju je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vodi i podsetio da je policija nedavno razbila kriminalnu grupu Darka Eleza.

Ministar policije je pohvalio zaplenu 600 kilograma marihuane, ali je ukazao da to nije dobar znak.

- Ne možete biti zadovoljni ako zaplenite 600 kilograma marihuane, to znači da je prošla negde jedna tona.

Tu su i heroin, kokain.

Naravno, dobro je zaustaviti šverc droge, ali treba zaustaviti sve.

Dilovanje droge treba tretirati kao pokušaj ubistva.

Ta količina novca koja se generiše je toliko velika da su kriminalci spremni na sve da bi došli do para - poručio je Vulin.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News U nedelju ceo dan u minusu »

U Vranju je u nedelju ujutro pretežno vedro i vrlo hladno sa temperaturom od minus 3 stepena celzijusa, izmerenom u 10 č...