Vulin: Jumko je najbolji

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu uručena je plaketa povodom 60 godina postojanja kompanije Jumko u Vranju, saopštilo je MInistarstvo odbrane.

Plaketu mu je uručio direktor Jumka Branislav Trajković "u znak zahvalnosti za razumevanje, podršku i nesebičnu pomoć u jačanju proizvodnih kapaciteta kompanije i namenske proizvodnje za potrebe sistema odbrane Srbije".

Nakon obilaska proizvodnih pogona u kojima se izrađuje zaštitna i balistička oprema za potrebe Vojske Srbije, ministar Vulin je rekao da je Jumko 2012. bio "gotovo napušten".

- Svi se mi sećamo vremena kada su radnicima dugovali plate po godinu dana, kada u ovim pogonima nije bilo struje, kada su u ovim pogodima bili ljudi koji nisu imali nikakvu nadu.

Danas smo svedoci da je ovo veliko preduzeće koje zapošljava oko 2.000 radnika i to ne samo u Vranju, već i u Drvaru, Despotovcu, Bujanovcu, da je preduzeće koje raste, razvija se i za koje sa velikim ponosom mogu da kažem da ima proizvode čiji kvalitet ne zaostaje za bilo kojim renomiranih svetskim proizvođačem – poručio je ministar Vulin.

Jumko će uvek moći da računa na podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, naglasio ministar Vulin i podseća da je u protekle tri godine ova komanija potpuno promenila vizuelni identit naše vojske.

- Naši vojnici imaju uniformu koja je dizajnirana kao kod njihovih kolega iz najrazvijenijih i najsnažnijih armija sveta, a po kvalitetu ne zaostaju nimalo.

Jumko proizvodi najbolje, a jedino to može da se da pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer to i zaslužuju – naglasio je Vulin.

Najnovije vesti