Vulin ima dojavu: Biće ugrožavanja javnog reda i mira

Vranje/Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u četvrtak da se u narednom periodu očekuje "da će biti planskih i organizovanih ugrožavanja javnog reda i mira na dnevnom nivou, što će biti veliki izazov za policiju", saopšteno je iz MUP-a.

"Policija, ukoliko striktno postupi po zakonu, obaviće hapšenje i primeniti silu jer drugačije ne može.

Onda je to slika koju pošaljete ka svetu i ona se ponavlja svakoga dana i Srbiju predstavlja kao diktatorsku zemlju u kojoj se ljudi hapse i uskraćuju im se prava", rekao je Vulin.

On je dodao da "svi znaju da je to velika laž", ali i da "postoji organizovana politička želja da se naša zemlja predstavi u najlošijem svetlu".

Ministar Vulin je istakao da se skupovi često ne prijavljuju i ukazao da je zakon i po tom pitanju vrlo jasan, da svaki skup mora biti u određenom vremenskom roku pre održavanja prijavljen policiji.

"Mi ćemo striktno sprovoditi zakon, ali ćemo se uvek truditi da upotrebimo minimum sile i da je svuda gde možemo izbegavamo.

Zakon će se sprovoditi i svako ko organizuje neprijavljeni skup dobiće prijavu", upozorio je.

Naglasio je da "ničije pravo nije da u dvomilionskom gradu blokira saobraćaj" i na najave blokada autoputa istakao "da ih neće biti, jer život ne može da stane i da će policija učiniti sve da niko ne remeti svakodnevni život građana".

Najnovije vesti