Vukovoj školi Svetosavska nagrada, priznanja Branimiru Stošiću i Vesni Bogdanović

Osnovna škola Vuk Karadžić dobitnik je ovogodišnje Svetosavske nagrade za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada u Vranju za 2021. godinu.

Nagrada će biti uručena na svečanosti 27. januara, na Savindan, saopšteno je u petak iz Organizacionog odbora manifestacije Svetosavska nedelja 2022.

Nagrada Sveti Sava za najboljeg vaspitača ili stručnog saradnika za 2021. godinu pripala je Svetlani Radosavljević, pedagoškinji Predškolske ustanove Naše dete.

Najbolji profesor razredne nastave ovog puta nije proglašen, jer nije bilo predloga.

Nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena je Nikoli Pavloviću, veroučitelju Gimnazije Bora Stanković.

Prema odluci Komisije i Odbora za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole izabran je Branimir Stošić, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ Vuk Karadžić.

Nagrada Sveti Sava za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za 2021. godinu biće dodeljena Vesni Bogdanović, profesorki geografije vranjske Gimnazije.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2021. godini izabran je Danilo Stamenković, učenik OŠ Branko Radičević, a za najboljeg srednjoškolca proglašen je Filip Đorđević, učenik Gimnazije Bora Stanković.

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole za 2021. godinu odlazi u ruke Tijane Stanojković, studentkinje Medicinskog fakulteta VMA u Beogradu.

Svečana dodela nagrada biće organizovana u četvrtak 27. januara na Savindan, na svečanoj akademiji u Pozorištu Bora Stanković.

Najnovije vesti