Vučić u Haix-u i Teklasu obećao posao za 2.200 radnika FOTO/VIDEO

Turska kompanija Teklas automotive otvorila je u Vranju fabriku u kojoj će u početku raditi 320 radnika, a u narednim godinama biće zaposleno ukupno 1.500, rečeno je u ponedeljak na otvaranju kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ta kompanija u tri pogona autodelova u Vladičinom Hanu, otvorena pre šest godina, zapošljava oko 1.200 radnika, a u fabrici u Vranju je zaposlila bivše radnike italijanskog Geoksa, koji je napustio Srbiju, rečeno je prilikom obilaska pogona u Vranju.

Na svečanosti povodom otvaranja fabrike u Vranju, Vučić je rekao da ubeđuje turskog investitora da otvori fabrike i u Trgovištu i Bujanovcu.

On je kazao da su zarade u Teklasu od 50 odsto do duplo veće nego što su bile u Geoksu koji je zapošljavao 1.200 ljudi.

"Nemački Haiks i turski Teklas zaposliće više od 2.200 radnika", rekao je Vučić.

Turski Teklas zapošljava u svetu oko 6.000 radnika, a izvozi u zemlje Evrope i SAD.

Na svečanosti povodom otvaranja pored predsednika Srbije prisustvovali su ministarka privrede Anđelka Atanasković (potpisala Memorandum o sradnji sa predstavnicima Haix-a) i ambasador Turske Hamij Aksoj.

Vučić je zajedno sa ambasadorom Turske i vlasnikom Teklasa zasadio drvo u krugu fabrke.

Na pitanje novinara kako komentariše to što pojedini u kampanji ismevaju ekonomske uspehe Srbije, Vučić je rekao da se ljudi koji rade u novim fabrkama "sigurno tome ne smeju, već su zadovoljni što imaju posao".

"Uprkos svima koji su govorili kako nećemo uspeti i kako je samo teško, najradosniji sam kada vidim zadovoljne i najsmejane ljude", naglasio je Vučić.

Vučić će u ponedeljak u 16 časova održati miting u Vranju kao kao predsednički kandidat Srpske napredne stranke (SNS) i nosilac liste Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve.

Očekuje se dolazak veće broja visokih funkcionera SNS-a.

Biće promovisani poslanički kandidati sa liste Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve iz Vranja i Pčinjskog okruga.

Haix zaposlio 88 radnika

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je u ponedeljak i pogodn fabrike HAIX i održao sastanak sa čelnicima nemačke kompanije. Potom je prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kompanije “Haix-Sćuhe-Productions-und vertriebs-GmbH”, na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije Haiks Markus Lins. Trenutno je u ovoj fabrici zaposleno 88 radnika zajedno sa menadzmentom. U fabrici rade 82 žene i šest muškaraca. Proizvodi se obuća namenjena vojsci, policiji i vatrogascima. Dnevna produkcija je 250 pari cipela na dan, a u planu je da se pravi do 3.000 pari obuće dnevno. Ranije je najavljeno da će Haiks u Vranju preuzeti deo od oko 1.000 radnika Geoksa koji su krajem avgusta prošle godine ostali bez posla.

Najnovije vesti