Vučić: Moguće ukidanje vanrednog stanja do kraja meseca

Vranje/Niš - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavi oje u petak u Nišu "da je narednih deset dana ključno i da veruje da se do 20. aprila rešava sudbina našeg odnosa prema koronavirusu".

Nada se, kako je rekao, da će Srbija biti u poziciji da do kraja meseca ukine vanredno stanje uvedeno zbog pandemije korona virusa.

- Jedva čekam.

Što ne znači da nećemo imati dodatnih obaveza i da nećemo morati da se disciplinovano ponašamo.

Ovo nije moja prognoza, ovo je moja nada - rekao je Vučić novinarima u Nišu.

On je rekao da se tome nada i zbog toga "što bi sebe oslobodio obaveze da ne govori o svima koji su radili protiv svoje zemlje" i dodao da "tu ne misli samo na svoje političke protivnike".

Do četiri hiljade testiranja dnevno

Predsednik je najavio da će narednih dana biti testirano i do tri ili četiri hiljade ljudi dnevno, jer je bilo potrebno nabaviti, kako je rekao, "neku podlogu koja se nije poklapala sa onom na Torlaku," ali da je i to danas rešeno. Najavio je pomoć iz Francuske, kao i da se za 10 dana očekuje proizvodnja leka sličnog hlorokinu koji se pokazao uspešnim u lečenju kovida 19. Vučić je poručio rukovodstvu kliničkog centra da dobijenu opremu otpreme do lokalnih bolnica, da se ne bi ponovilo da se, kako je rekao, "kao u jednom kliničkom centru nađe 9.000 kutija hlorokina, a imamo bolnice gde nema ni jedne".

Najnovije vesti