Vučević: Vučić naredio da se broj specijalaca poveća sa 1.500 na 5.000

Vranje/Beograd - Iz Ministarstva odbrane medijima je prosleđeno saopštenje u kome se navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru odbrane Milošu Vučeviću i načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću da se broj pripadnika specijalnih jedinica Vojske Srbije do kraja 2023. godine poveća sa 1.500 na 5.000.

Ministar Vučević je rekao da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije to naređenje ispuniti.

"Želimo da Vojska Srbije ima 5.000 vrhunski obučenih i pripremljenih vojnika, podoficira i oficira koji su završili najmoderniju, najsavremeniju obuku, treninge, teorijsku i praktičnu nastavu, koji imaju najsavremenije naoružanje i vojnu opremu i koji su spremni da brane otadžbinu, izvrše svaki zadatak u svakom trenutku i na svakom delu naše teritorije.

Tih 5.000 vojnika biće spremni da odgovore na sve izazove sa kojima se suočava naša otadžbina.

Tih 5.000 specijalno obučenih vojnika Vojske Srbije biće najsnažnija pesnica koja će razbiti u paramparčad loše želje i ciljeve onih koji ne vole našu državu i koji žele da naude našem narodu i našim građanima.

I Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane će ispuniti taj zadatak koji nam je dao predsednik i do kraja 2023. imaćemo mnogostruko bolje plaćene pripadnike tih specijalnih jedinica, još bolje opremljene, još bolje obučene, da budu uvek na visini zadatka da čuvaju otadžbinu Srbiju", rekao je ministar Vučević, a prenosi zvaničan sajt Ministarstva odbrane.

Najnovije vesti