Vučević u Jumku: Fabrika se modernizuje, proizvodi atraktivniji FOTO

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je u petak kompaniju Jumko u Vranju, gde je sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem razgovarao o poslovanju vranjske fabrike i planovima za buduću saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Vučević je, posle obilaska pogona u kojima se proizvode vojne uniforme i balistička oprema, te sastanka sa rukovodstvom kompanije, ocenio da je Jumko jedan od najznačajnijih privrednih subjekata, ne samo za Vranje i Pčinjski okrug, nego za celu državu Srbiju.

On je istakao da će Vlada i Ministarstvo odbrane posvetiti posebnu pažnju saradnji sa Jumkom i kupovini svega onoga što se proizvodi u njegovim pogonima, jer je to, kako je istakao, podsticaj razvoju Vranja i celog Pčinjskog okruga.

"Obilazeći kompaniju, njene celine, određene pogone zajedno sa rukovodstvom, ali i zaposlenima u kompaniji sam video da Jumko radi i na daljoj modernizaciji, na daljim boljim, funkcionalnijim, atraktivnijim proizvodima.

Ono što je interes Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, ali i drugih segmenata u okviru države, govorim pre svega o Ministarstvu unutrašnjih poslova, Carini, Pošti, je da se kupuje, da se nabavlja u ovoj kompaniji.

Kupovina te opreme i proizvoda koji su deo palete proizvoda ili ponude Jumko kompanije jeste i podsticaj ili podrška jačanju Vranja i Pčinjskog okruga, odnosno juga Srbije, što je strateški interes i strateško opredeljenje države Srbije", izjavio je Vučević.

Prema njegovim rečima, "Vlada Srbije, zajedno sa predsednikom republike, učiniće sve da jug države, Vranje kao centar i okruga i ovog regiona i dalje ekonomski jača".

"Da nam narod ovde ostane, da imamo i nove puteve, da imamo nove fabrike, da imamo brzu prugu i do Vranja i prema komšijama iz Severne Makedonije, da Jumko ima i nove pogone i novu opremu i nove proizvode i više posla.

I to je do nas.

Od nas zavisi da li ćemo biti uspešni, dovoljno posvećeni i, rekao bih, hrabri da to uradimo.

Veoma sam zadovoljan onim što sam video u kompaniji Jumko i verujem da će Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane biti i dalje dobar kupac, naručilac posla i proizvoda koje prave vredne radnice i radnici ove kompanije", naglasio je na kraju Vučević.

Vučević i Mojsilović obišli Četvrtu brigadu KoV

Prilikom posete sedištu Četvrte brogade Kopnene vojske načelnik u kasarni Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog u Vranju, gde je boravio u društvu načelnika generalštaba generala Milana Mojsilovića, Vučević je izrazio uverenje da će svi pripadnici Kopnene vojske i Četvrte brigade uvek biti na visini zadatka i da će ispuniti sve obaveze i očekivanja u cilju zaštite suvereniteta Republike Srbije i zaštite svakog građanina naše otadžbine.

"Biće nastavljen rad na jačanju Vojske Srbije kako bi njeni pripadnici imali bolji materijalni položaj, najbolju opremu i naoružanje", rekao je Vučević.

Komandant Četvrte brigade brigadni general Novica Petrović je tokom uvodnog referisanja upoznao ministra odbrane sa organizacijom, zadacima i stanjem u tom sastavu Kopnene vojske. Ministar Vučević i general Mojsilović su potom prisustvovali kratkom prikazu osposobljenosti tenkovske čete M-84 prilikom formiranja i kretanja marševske kolone.

Najnovije vesti