Vrhunski futsal u derbiju Prve lige: KMF Vranje - Loznica 1:1 FOTO/VIDEO

U izvanrednoj utakmici, pred velikim brojem navijača u vranjskoj Sportskoj hali, KMF Vranje i aktuelni šampion države Loznica Grad 2018 remizirali su 1:1 (0:1), u derbiju 4. kola Prve futsal lige Srbije.

Pred vranjskom publikom odigran je vrlo neizvestan meč.

Gosti su se bolje snašli u prvom poluvremenu, u momentima dok je domaći tim igrao stegnuto i sa previše respekta, zbog važnosti ove utakmice i veličine protivnika, koji u svojim redovima ima i tri Brazilca.

Posle jedne brze akcije, igrač gostiju Kristijan Vasić je sredinom prvog dela igre (10. minut) doveo goste u vođstvo, rezantnim udarcem sa distance.

Ipak, taj gol kao da je malo trgnuo vranjski tim, koji je zaigrao odlučnije i uspostavio ravnotežu na terenu.

Igralo se u tom periodu veoma muški i čvrsto, sa retkim prilikama na obe strane, a malobrojne izgledne pozicije protivničkih napadača rešavali su golmani dva tima.

KMF Vranje je posle pauze između dva poluvremena zaigrao beskompromisno, hrabro i sa mnogo više jakih duela.

Ređale su se šanse, mogli su i gosti da odu na dva gola razlike, ali i da Vranje izjednači.

Sve kritične situacije u tom periodu po oba tima rešavali su fenomenalni golmani, posebno Milenković iz KMF Vranja.

Samo neoliko minuta pre kraja utakmice, trener domaćih Goran Beli Jović, kao da je predosetio da bi neko od igrača sa klupe možda mogao da njegovom timu donese toliko željeno izjednačenje.

Uveo je Aleksandra Stošića, koji mu je u 38. minutu uzvratio na najbolji način poravnavši na 1:1, kada je fenomenalnim potezom petom smestio loptu u mrežu Lozničana.

Gosti su u poslednja dva minuta krenuli na sve ili ništa, napadali praktično sve vreme sa pet igrača, bez golmana, ali nisu uspeli da odnesu ceo plen iz Vranja - ostalo je 1:1.

"Sve u svemu, na kraju najrealniji rezultat", složili su se iz KMF Vranje.

Vranjski tim je posle ovog remija i nepotpunog 4. kola drugi na tabeli Prve futsal lige sa 7 bodova, koliko ima i trećeplasirani Novi Pazar (uz utakmicu manje).

Prvoplasirana Loznica ima 8 bodova.

Nakon prvenstvene pauze, zbog kvalifikacionih utakmica reprezentacije Srbije (dvomeč sa Ukrajinom, u kome će se prva utakmica igrati upravo u Vranju u petak 6. oktobra), Vranjanci će u 5. kolu gostovati Winter sportu u Nišu, trenutno šestoj ekipi na tabeli Prve futsal lige.

Pogledajte u nastavku akciju za izjednačujući gol Vranjanaca u 38. minutu.

Najnovije vesti