Vrh SNS-a zadovoljan radom vranjskog odbora

Vrh Srpske napredne stranke veoma je zadovoljan radom partijskih odbora u Vranju i Trgovištu, dok je Opštinski odbor u Bosilegradu među najgorima u Srbiji, objavile su Večernje novosti.

Ovo se poprilično poklapa sa stavom koji je krajem juna izneo predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić prilikom boravka u Vranju.

Naprednjaci, najavljuje list, započinju veliko kadrovsko "provetravanje" lokalnih odbora i rukovodilaca u opštinama.

Čelnici svake desete opštine, kojom upravljaju naprednjaci, u ovom trenutku ne zadovoljavaju kriterijume koje je ta stranka postavila i zato će uskoro doći do velikih kadrovskih pomeranja na lokalnom nivou.

Prilikom ocenjivanja rada predstavnika stranke na lokalnom nivou, glavni kriterijumi su bili odnos rukovodstva prema građanima, kao i racionalnost utroška budžetskog novca.

U mnogim opštinama i gradovima je primećeno nedomaćinsko poslovanje, pa će svojevrsna opomena pred "crveni karton", biti uvođenje posebnog nadzora.

Pod tim "specijalnim tretmanom", kako saznaju Novosti, biće čelni ljudi u Kragujevcu, Subotici, Kuršumliji, Blacu, Arilju, Bogatiću...

Analiza učinka lokalnih odbora pokazala je da su najslabije rezultate imale ispostave SNS u Ražnju i Bosilegradu, gde inače naprednjaci nisu na vlasti.

Osim smene čelnika, moguće je potpuno raspuštanje ovih stranačkih filijala.

S druge strane, vrh SNS veoma je zadovoljan kako rade odbori u Somboru, Pančevu, Vršcu, Kraljevu, Raški, Trgovištu, Vranju, Beloj Palanci...

Oni su, kako smatraju u ovoj stranci, pokazali dobar odnos prema biračima, a pritom uspevaju da sa manje-više ograničenim sredstvima postižu dobre rezultate u svojim sredinama.

Seču kadrova "po dubini" na poslednjoj sednici Glavnog odbora SNS nagovestio je lider Aleksandar Vučić, koji je pojedinim funkcionerima zamerio što više misle na sebe i svoje pozicije, nego na građane čije interese bi trebalo da štite.

On je pozvao funkcionere da se ne skrivaju iza njegovih leđa i da se više bore za stranku zahvaljujući kojoj su dobili funkcije, pišu Novosti.

Najnovije vesti