Vredelo je provesti veče sa One tri u Vranju FOTO/VIDEO

Vranje - Kažu da "kad one tri zapevaju, peva cela Banjaluka".

U to su se mogli uveriti i privilegovani Vranjanci, koji su odlučili da ponedeljak uveče provedu u društvu tri dame koje se zovu upravo "One tri", u sali Doma bojske u Vranju, a ne na nekom drugom mestu.

I nisu zažalili, jer nažalost malobrojna vranjska publika (možda jedan ovakav koncert nije baš oglašen na valjan način) imala je čast i privilegiju da uživa u verovatno najzabavnijoj večeri u sklopu ovogodišnjih "Dana Srpske" u Srbiji.

Imena Ružice Čavić Tomićević, Svjetlane Cece Vidović i Maje Tatić mnogima verovatno ne znače mnogo, posebno mlađoj generaciji, ali kad ih vidite na sceni, nekako se i ti mlađi verovatno prisete kakav su značaj ove dame imale još na muzičkoj sceni bivše SFRJ i kasnije tokom devedesetih i dvehiljaditih.

Privukle su u Vranju, razumljivo, publiku nešto starije generacije, koja ove pevačice pamti iz nekih muzičkih vremena kada se cenio glas i kvalitet interpretacije, a ne neke vrednosti koje su isplivale na površinu u potonjim, tzv. "turbo" muzičkim vremenima.

Tri izvanredne pevačice povezuju talenat, ljubav prema muzici i dugogodišnje prijateljstvo, a one su za vranjsku publiku, tokom dvočasovnog programa, izvele domaće i strane evergrin i pop–rok standarde, najpoznatije balade, sevdalinke, bisere vranjske gradske pesme, ali i mainstream-a.

Njihov nastup bio je više od koncerta - pravi mali kabare sa mnogo humora, emocija i anegdota iz realnog života na sceni.

Bilo je jasno od početka da će malo ko ostati ravnodušan na ono što će se te večeri dešavati.

Iako pre koncerta nije bilo najave šta će se zapravo dešavati u Domu Vojske, svedoci ove večeri imali su priliku da uživo gledaju kako dame, osim što pevaju, vrhunski glume i imitiraju neke od poznatih ličnosti estrade; takođe, na muzičkom repertoaru moglo se naći "za svakoga ponešto", na šta publika nije mogla da ostane ravnodušna već je često poskakivala iz stolica i i sama učestvovala u pevanju.

Ove tri dame kroz njihovo dvosatno putovanje od Vardara pa do Triglava i šire pratio je orkestar u kome se gitarista Nenad Tomićević, klavijaturista Mladen Janković, perkusionista Zoran Vujić, kontrabasista Marko Kovačić i Božana Todorović Ubović na harmonici.

S OBE STRANE DRINE

U ime domaćina goste iz Banjaluke, kao i publiku, pozdravio je predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, izražavajući zadovoljstvo što je i ove godine Vranje deo manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

- Verujem da je organizovanjem ove manifestacije podstaknuta saradnja između Srbije i Republike Srpske u svim sferama života, počev od privrede, preko obrazovanja, zdravstva, kulture do sporta. Ubeđen sam da će ovim programima, koji se održavaju širom Srbije, biti podignuta svest o neraskidivim vezama srpskog naroda s obe strane Drine jer, bez obzira što živimo u različitim državama, ipak imamo iste korene i stremimo istim vrednostima - naglasio je Tričković.

U ime organizatora manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" domaćoj publici obratio se književnik Duško M. Petrović, potencirajući kulturološki značaj manifestacije.

RUŽICA ČAVIĆ TOMIĆEVIĆ

Izdala je dva albuma za City records 2000. i 2002. godine, učestvovala na mnogim festivalima od kojih izdvaja VOICE OF ASIA u Almaati, gde je osvojila prvo mesto 2001. godine. Dva puta je bila u predtakmičenju u Sarajevu za Eurosong BiH. Pevala je na Budvanskom festivalu 2000. godine kao i na Sunčanim skalama 2004. godine, na Zrenjaniskom festivalu 2002. i 2003. godine. Ostvarila je saradnju sa Željkom Samardžićem. Povukla se iz medija 2007. godine, ali nikada nije prestala da se bavi muzikom. Živi u Čačku, u srećnom je braku i ima sina Pavla. Napisala je tekst za pesmu predstavnicu BiH na Evroviziji 2002. godine "Na jastuku za dvoje", koju je izvodila Maja Tatić, takođe članica "One tri". Ružica je inicijator projekta zvanog "One tri" i autor je njihove prve pesme pod nazivom "Prva od one tri", koja je promovisana krajem 2017. godine.

Izvor: kcns.org.rs

SVJETLANA CECA VIDOVIĆ

Od svoje devete godine je svirala harmoniku, da bi već sa 13 godina postala vokalni solista CKUDM „Veselin Masleša“ u Banja Luci. S njima je obišla čitavu bivšu Jugoslaviju kao i mnoge Evropske zemlje. Godinama je nastupala na raznim festivalima i okitila se brojnim nagradama, od kojih su joj one za interpretaciju najdraže. Posebno je ponosna na prvu nagradu na festivalu Zlatna tamburica u Novom Sadu 2003. godine za pesmu „Jedna je Vojvodina“. Prvi radijski snimak snimila je još kao devojčica sa 15 godina za Radio Novi Sad, sa tamburaškim orkestrom koji je tada vodio Janika Balaž.Snimila je više trajnih snimaka za RTV Beograd. Dugogodišnji je saradnik RTRS kao i Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka. Imala je čast i priliku da snima emisije sa Velikim narodnim orkestrom pod rukovodstvom Ljubiše Pavkovića i Branimira Đokića. Snimila je dva albuma u izdanju ZAM produkcije 1998. i 2002. godine. Član je muzičke grupe ONe TRI.

Izvor: kcns.org.rs

MAJA TATIĆ

Maja Tatić rođena je u Beogradu. Odrasla je i školovala se u Banjaluci, gde je sa sedam godina imala prvi solo nastup na dečjem festivalu "Djeca pjevaju Banjaluci" 1978. godine. Završila je muzičku školu, odsek gitara, i dugo godina bila član orkestra CKUDM "Veselin Masleša". Sa 17 godina profesionalno se počela baviti pevanjem i bila je član grupe Sonus, Skitnice i Monako. Na Kanarskim ostrvima živi narednih 10 godina. Kao šoumen izvodila je Tribute to Abba, zatim Shania Twain Show, Tina Turner Show... Pobedila je na nacionalnom takmičenju za Eurosong u Sarajevu i predstavljala BiH na Eurosongu (2002) u Estoniji sa pesmom "Na jastuku za dvoje", gde je osvojila 13. mesto. Ostvarila je duete sa Tifom i Radetom Šerbedžijom i snimila dva albuma, za City Records i Hayat production. Osvojila je tri muzičke nagrade "Davorin" u BiH, od 5 nominovanih. Ostvarila je saradnju sa Kaliopi, Tošetom Proeskim i Jadrankom Stojaković, koja joj je poklonila pesmu "Sve poruke tvoje", promovisanu krajem 2016. godine. Od 2011. godine radi kao muzički urednik u Muzičkoj produkciji RTRS u Banjaluci.

Izvor: kcns.org.rs

Komentari

Sjajna atmosfera, „bez gužve“, za razliku od prošle kodine kada je sala bila puna. Kuburimo sa promocijom sadržaja, a tolike televizije imademo. Dobar kabaretski šou, prava „muzička regata“, mada prlika nije dozvolila da se malo zaoštri. Onako, uz pesmu. Inače, Ružica Čavić je pevačica iz korpusa novosadskih pevačica iz devedesetih, uz Kseniju Mijatović, Tanju Banjanin, Cecu Slavković... Počela je sa folk muzikom, u bendu, i često je njen nastup bio nalik skeču. Ali, očigledno nije sebe pronašla u tom žanru, a naročito ne devedesetih godina prošlog veka. Maja Tatić je pevala na Eurosongu pesmu čiji je aranžman radio Rade Radivojević, koji po babi ima vranjsko poreklo. Možda je trebalo Maja da kaže i koju rečenicu o prijateljstvu sa pokojnom Jadrankom Stojaković, koja joj je poklonila pesmu. I da otpeva neku Jadrankinu pesmu. Nadamo se da će biti prilike da se ovaj koncert ponovi. Lapo, a ne broji se verovatno hiljadama ili desetinama hiljada evra.

Najnovije vesti