Vranjskom zdravstvu uručene plakete Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je u Vranju plakete Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predstavnicima Zdravstvenog centra (ZC), u znak zahvalnosti za pomoć pruženu u zbrinjavanju povređenih pripadnika Vojske Srbije koji su 25. jula ove godine doživeli saobraćajnu nesreću prilikom prevrtanja autobusa privatnog autoprevoznika u na brdu Pržar u okolini Vranja.

- Kad nam je bilo teško i kad smo imali nesreću prilikom koje su povređeni pripadnici 21. bataljona veze, oni su bili tu uz nas.

Ali, ne samo na taj dan i ne samo tom prilikom.

Mi smo danas ovde da zahvalimo vrednim i požrtvovanim ljudima što su uvek bili tu za svoju zemlju i za svoju vojsku i što znamo da možemo, kad god je potrebno, da računamo na pomoć civilnog zdravstva.

Kao što smo mi tu za civilne vlasti i svakog građanina naše zemlje, tako je tu i naše civilno zdravstvo i mi se na ovaj način njima zahvaljujemo - istakao je Vulin u Vranju.

Direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić naglasila je da joj je izuzetna čast što je od ministra Vulina primila Plaketu Ministarstva odbrane u ime centra koji vodi.

- Ta nesreća koja se dogodila ovog leta pokazala je koliko su zdravstveni radnici spremni da u svakoj situaciji profesionalno, odgovorno i humano odgovore na svaki problem koji se postavi pred njih.

Pokazali smo još jednom dobru saradnju sa Vojskom Srbije i prijateljski odnos koji je veoma značajan i u mirnodopskim okolnostima, a sećamo se i tokom NATO agresije 1999. godine.

Smatram da smo veoma značajni i da smo jedna karaula zajedničkog života građanstva na jugu Srbije - rekla je Antićeva.

U znak zahvalnosti za uspešnu saradnju načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uručio je Plaketu Vojske Srbije Domu zdravlja Vranje koju je primila upravnica Jadranka Janović i Opštoj bolnici Vranje koju je u ime direktora primio načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Ljubiša Stojiljković.

Sa Vulinom su u poseti ZC Vranje boravili i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov i komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa.

Komandant 21. bataljona veze major Ljubiša Pajić zahvalio je svim pripadnicima ZC Vranje koji su pružili pomoć povređenim pripadnicima Vojske Srbije i poručio da su svi pripadnici Vojske Srbije, koji su tog dana bili u autobusu, dobro i da izvršavaju svoje redovne zadatke.

Najnovije vesti