Vranjskom gimnazijalcu prvo mesto na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi FOTO

Vranjski gimnazijalac Miša Stanković osvojio je prvo mesto na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi (NGO) u Beogradu, u konkurenciji 120 takmičara iz cele Srbije, potvrđeno je Vranje News-u u ovoj školi.

Najpre je organizator objavio da je Stanković drugi na olimpijadi, međurim naknadnim rangiranjem i proverama rezultata njemu je pripalo prvo mesto u Srbiji.

Ovaj talentovani gimnazjalac je zahvaljujući ovom uspehu dobio poziv za učešće na Balkanskoj geografskoj olimpijadi, gde će biti jedan od predstavnika tima Srbije.

Iz vranjske Gimnazije Bora Stanković na ovo takmičenje plasiralo se pet učenika koji su takođe ostvarili zapažene rezultate.

Miša Stanković je nakon takmičenja izjavio da "predstavljati školu i sebe na republičkom takmičenju predstavlja izazov, čast i ponos".

- Samo takmičenje je multidisciplinarno, tj. sastoji se iz tri dela.

Traži se dosta logičkog pristupa i primene geografskog znanja u praksi.

Veoma sam zadovoljan načinom na koji je takmičenje organozovano - rekao je Stanković.

On je potencirao da mu je samo učešće na geografskoj olimpijadi omogućilo susret sa drugovima koje je ranije upoznao, a osvojeno prvo mesto upis na fakultet bez polaganja prijemnog ispita.

- Svoje obrazovanje planiram da nastavim na smeru prostorno planiranje.

Ova priznanje je samo dokaz da se trud, rad i zalaganje isplate - kazao je Stanković.

Njegova profesorka geografije Vesna Bogdanović potencira da Miša Stanković već tri godine učestvuje na NGO, gde postiže odlične rezultate i osvaja neko od prvih mesta.

- Ove godine je najbolji i plasirao se za Balkanijadu, što samo potvrđuje njegov ogroman uspeh - navodi Bogdanovićeva.

Dirktorka škole Suzana Mišić Stanković naglašava da je maturant Miša Stanković "svestrana ličnost, što potvrđuju njegovi rezultati u različitim disciplinama, kao i njegov istraživački duh i širina u obrazovanju".

- Tokom školovanja pomerao je granice uspeha negujući svoj istraživački pristup i kritičko mišljenje što ga negde svrstava u istaknute pojedince, a ujedno i spremnost da bude deo tima i da svoj ogroman doprinos - kaže direktorka Mišić Stanković.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti