Uspeh za pamćenje: Nagrade za osam gimnazijalki na Književnoj olimpijadi

Anastasija Janjić i Teodora Stojković, učenice treće godine Gimnazije Bora Stanković u Vranju, osvojile su prvo mesto na Književnoj olimpijadi koja je ovih dana održana u Sremskim Karlovcima.

Anastasijina mentorka bila je profesorka Vesna Arsić, a Teodorina Jelena Cvetković.

Ukupno osam učenica vranjske Gimnazije postigle su uspeh dosad nezapamćen u analima vranjske Gimnazije.

Naime, osim Anastasije i Teodore na Republičkom takmičenju u Sremskim Karlovcima (Književnoj olimpijadi), pri jakoj konkurenciji učenika svih gimnazija i drugih srednjih škola druga mesta osvojile su i Marta Stojanović, učenica prvog razreda Gimnazije (mentorka prof. dr Tanja Rusimović), kao i dve učenice treće godine Jelena Antić i Tea Strize (obema je mentorka profesorka Jelena Cvetković.

Treće mesto osvojile su Natalija Dimitrov, učenica prvog razreda IT odeljenja (mentorka prof. dr Tanja Rusimović, kao i
Jovana Stojević i Milica Stanković, učenice trećeg razreda (mentorka profesorka Jelena Cvetković).

- Godinama unazad gimmnazijalci beleže sjajne uspehe na ovom takmičenju, ali ove postigli smo najveći uspeh do sada osvajanjem visokog plasmana osam učenica.

Poređenja radi, prošle godine osvojili smo šest medalja.

Od deset učesnika, osam iz naše škole plasiralo se vrlo visoko, a ostale učenice osvojile su peto i šesto mesto - ponosna je direktorka Suzana Mišić Stanković.

- Bilo je lepo, prijatno i uspešno nedeljno popodne u Sremskim Karlovcima za učenike i peofesore.

Ponosna sam na svoje učenice, koje su osvojenim mestima i ove godine dokazale da su istrajnost i posvećenost radu uvek isplativi.

Svaka nagrada prija, i predstavlja najbolju motivaciju za dalji rad, ali i obavezuje da budemo bolji - nadovezuje se profesorka Jelena Cvetković.

Aktiv profesora srpskog jezika i književnosti u vranjskoj gimnaziji godinama unazad beleži najviše domete.

- Rad profesora je i te kako zapažen na nivou Republike i svaka godina je sa posebnim rezultatima koje profesori ostvaruju u radu sa učenicima - zaključuje direktorka škole Mišić-Stanković.

Tekstovi u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti