Vranjsko pozorište priprema predstavu po romanu Vranjanke Vere Cenić

U Pozorištu Bora Stanković u Vranju počele su probe za predstavu Ništa nećemo zaboraviti, koju će režirati Jug Đorđević, već afirmisani pozorišni reditelj rodom iz Vranja.

Prema motivima romana Kanjec filjma i Ista priča Vere Cenić (1930 - 2020), poznate književnice, profesorke i teoretičarke književnosti iz Vranja, dramatizaciju za novo pozorišno ostvarenje u vranjskom teatru uradila je Tijana Grumić.

Povodom početka rada na novoj predstavi, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac vranjskog teatra, za Vranje News kaže da već nekoliko godina unazad postoji ideja da se u pozorištu postavi predstava po romanu Vere Cenić.

"Jug Đorđević je naš dragi saradnik, za koga se nikako ne može reći da je gostujući reditelj, jer je odrastao u Pozorištu Bora Stanković.

Prošle godine smo se, razgovarajući o tome šta bismo radili, dotakli romana Kanjec filjma i shvatili da je želja da se postavi ovaj komad obostrana.

Želja je da napravimo kvalitetnu predstavu i time nastavimo razvoj repertoara pozorišta u pravcu koji smo zacrtali, a to su kvalitet i visoke umetničke vrednosti, kaže Jovanović za naš portal.

Glumačka podela

U ovoj predstavi igraće Radmila Đorđević, Žetica Dejanović, Milena Stošić, Jelena Filipović, Anica Petrović, Anđela Vlajković, Bojan Jovanović, Marko Petričević, Marko Nikolić i Nikola Stojković.

Scenografiju za predstavu radiće Andreja Rondović, kostimograf je Velimirka Damjanović, a kompozitor Julija Kasteluči.

Premijera ostvarenja Ništa ne smemo zaboraviti, prva u predstojećoj pozorišnoj sezoni, biće 21. oktobra na Dan pozorišta i na dan kada će u Vranju biti otvoreni 43. Borini pozorišni dani, festival koji će prvi put od osnivanja imati međunarodni karakter.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...