Vranjsko i niško zdravstvo produbljuju saradnju u hirurškim granama (FOTO, VIDEO)

Kliničkom centru u Nišu je vrlo bitna saradnja sa Zdravstvenim centrom Vranje, kao jednim od najznačajnijih na jugoistoku Srbije - rekao je prilikom obilaska novog Hirurškog bloka u Vranju zamenik direktora niškog KC prof. dr Goran Stanojević.

- Upravo smo iz tog razloga danas u Vranju, da obiđemo ovaj izuzetno sređen i opremljen novi Hirurški blok, tako da će saradnja i načini saradnje i ubuduće biti mnogostruki.

Sa novim operacionim salama u Vranju otvaraju se nove mogućnosti za stručnu saradnju, a sve za dobrobit pacijenata na jugoistoku Srbije - kazao je ovaj lekar.

Stanojević, inače i direktor Klinike za digestivnu hirugiju Kliničkog centra Niš obišao je u četvrtak nove kapacitete vranjskog zdravstva zajedno sa direktorom Klinike za anesteziologiju i reanimaciju KC Niš prof. dr Radmilom Jankovićem.

- Razlika između centara u Vranju i Nišu je samo u kapacitetima, inače sistem, organizacija, način funkcionisanja je vrlo sličan.

Moram da kažem da se Ministarstvo zdravlja potrudilo da Niš i Vranje dobiju ovakve nove bolnice, jer ovo nam je trebalo - rekao je Stanojević.

- Malo je reći da smo oduševljeni onim što smo videli - nadovezao se prof. dr Radmilo Janković sa Klinike za anesteziologiju i reanimaciju - prostor je jako dobro organizovan, sa modernom opremom.

Ono što je bitno je da Vranje dobija jedinstvenu jedinicu intenzivnog lečenja u kojoj će raditi anesteziolozi koji su svoju čitavu edukaciju i radni vek usmerili ka tome.

Prostor je izvanredan, oprema omogućava bezbedno lečenje i najtežih pacijenata.

Saradnja između nas postoji dugi niz godina, mnogi lekari odavde su završili edukaciju i specijalizaciju kod nas.

Moj utisak je da je početna pozicija novog Hirurškog bloka odlična - rekao je Janković.

- Imamo godinama odličnu saradnju sa Kliničkim centrom i Medicinskim fakultetom u Nišu.

Sada nam je želja da nam iskustvom lekari spcijalisti iz Niša pomognu kao konsultanti, ali i na druge načine.

Imamo ovde osam hirurških hirurških sala i mnogo bi nam značila svaka vrsta pomoći iskusnijih lekara iz Niša - kazala je v.d. direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić.

Gosti iz Niša su na kraju posete imali sastanak sa svim kolegama iz hirurških grana u amfiteatru Doma zdravlja.

Sporazum o saradnji Kliničkog centra Niš i ZC Vranje potpisan je 28. januara, a potpisali su ga gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktor Kliničko bolničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović, v.d. direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić i direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zoran Perić.

Najnovije vesti