Konzilijumi za onkološke pacijente ponovo u Vranju (FOTO, VIDEO)

Već od sledeće sedmice lekari konsultanti dolaziće iz Niša u Vranje, držati konzilijume za razne veste karcinoma i davati mišljenje o terapiji koju će pacijenti primati u Dnevnoj onkološkoj bolnici u Vranju, predviđeno je sporazumima o poslovnoj i stručno-medicinskoj saradnji koji su potpisani u utorak u Vranju.

Sprazume su potpisali gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktor Kliničko bolničkog centra u Nišu prof. dr Zoran Radovanović, v.d. direktor Zdravstvenog centra (ZC) Ljiljana Antić i direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zoran Perić.

- Ovo je dokaz da zdravstvo u Srbiji ide u susret građanima i da zdravstvo ne čine samo objekti, već i ljudi.

Zahvaljujući gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću i nadležnima u ZC konzilijumi za razne vrste karcinoma održavaće se jednom nedeljno, a ukoliko bude potrebno spremni smo na to da budu i češći.

Takođe, lekari iz KBC Niš dolaziće u Vranje i edukovati kolege za rad na savremenim aparatima, a biće omogućeno da obavljaju hirurške intervencije - naglasio je Radovanović.

Gradonačelnik Milenković kazao je da je "problem onkoloških pacijenata sa područja Pčinjskog i Kosovskog pomoravskog okruga rešen".

- Kao što je poznato, već izvesno vreme konzilijarni pregledi za pacijente obolele od maligniteta se obavljaju u Nišu, što za njih i njihove porodice predstavlja veliki napor i maltretiranje, a da ne govorimo o materijalnim troškovima.

Lično sam imao stalne kontakte sa predsednicima opština sa Kosmeta i pokušavali smo zajedno da rešimo problem obavljanja konzilijarnih pregleda - rekao je Milenković.

Direktorka ZC Ljiljana Antić naglasila je značaj "ponovnog uvođenja konzilijarnih pregleda" u Vranju.

- Ova saradnja je veoma značajna za nas.

Već sledeće sedmice krećemo sa prvim konzilijumima.

Omogućićemo pacijentima da imaju svu moguću terapiju - rekla je Antićeva.

U ime pacijenata zahvalio se direktor Zdravstvenog centra Gnjilane Zoran Perić, posebno gradonačelniku Vranja Milenkoviću "na razumevanju i podršci".

- U Kosovskom pomoravlju ima 37.000 osiguranika.

Većina se leči u Vranju, danas je saradnja sa Vranjem čini mi se na najvišem nivou - rekao je Perić.

Najnovije vesti