Vranjskim odbojkašicama izmakla Prva liga za bod, sumnjaju na neregularnost u poslednjem kolu

Odbojkašicama ŽOK Vranje za bod je izmakao plasman u Prvu ligu Srbije posle u najmanju ruku čudnog rezultata utakmice glavnih konkurenata za ulazak u viši rang u poslednjem prvenstvenom kolu.

Na kraju su se u Prvu ligu plasirali Leskovac 98, Zlatibor iz Čajetine i Valjevo, a Vranjanke su iza ove treće ekipe zaostale samo bod.

Vranjanci su imali primedbe na rezultat utakmice Zlatibor - Valjevo u poslednjem kolu koja je završena 3:2 u setovima u korist domaćih odbojkašica, upravo onim rezultatom koji je odgovarao obema ekipama i donosio im plasman iz Prve B u Prvu ligu Srbije.

Iz ŽOK Vranje nisu se odmah oglašavali čekajući "dodatni izveštaj" o regularnosti utakmice Zlatibor - Valjevo.

Međutim, on je bio nepovoljan za vranjski tim.

" I neočekivano smo saznali da je sve bilo čisto.

I pored snimaka na kojima bi i laik video šta se dešavalo, odlučeno je da se baš ništa sumnjivo nije desilo.

Neka sramota bude na onome ko je legalizovao i ko je učestvovao u onome što se desilo na utakmici.

Čestitamo Leskovcu, Zlatiboru i Valjevu na plasmanu u viši rang", konstatovali su sa gorčinom Vranjanci, a neke od spornih detalja sa utakmice u Čajetini članovi uprave i objavili na društvenim mrežama.

Trener Vranjanki Milan Bratić po okončanju prvenstva konstatovao je da je "fantastična igra" njegovih odbojkašica i pobeda nad liderom lige u Leskovcu "pala u senku onoga što se dešavalo u Čajetini".

"Kao što smo i najavljivali samo jedan rezultat vodio je u Prvu ligu ŽOK Zlatibor i OK Valjevo, a to je pobeda domaće ekipe od 3:2.

Pogađate već svi da se takav ishod i desio, a način na koji je to urađeno izaziva mučninu, razočarenje i svakako gorčinu.

Odbojka već dugo važi i jeste jedan od naših najtrofejnijih sportova, oličenje čistote i poštenja bez ijedne mrlje u odnosu na neke druge sportove.

Previše je godina gradila taj status srpska odbojka da bi ga neki mali ljudi tek tako ukaljali", napisao je između ostalog Bratić na društvenim mrežama, u podužem osvrtu na prvenstveni rasplet.

Tako će vranjski tim i naredne sezone igrati u Prvoj B ligi.

Komentari

Ekipe Valjeva i Zlatibora su imale primedbu na rezultat u Leskovcu gde je Vranje pod cudnim okolnostma pobedilo da 3:0 prema tome vi ste izgubili prvenstvo isklucivo vasim rasipanjem bodova u dobijenim utalmicama sa laksim protivnicima i vase trenirsnje jednom nedeljno pred utakmicu ipak je nedovoljno iako ste imali celu postavu sa strane ekipa nikad jaca a nikad slabiji rezultati.

Odbojkasi savez Srbije je najelitniji ssvez u Srbiji cuven po svom dobrom radu i ne naseda lako na price lokalaca koji hoce da optavdaju svoj veliki neuspeh i moralni i materijalni

Mecevi Zlatibor-Valjevo i Leskovac-Vranje su dogovoreni samo sto Vranje nije uspelo da se dalje plasira i ne radi se tu o nikakvoj fantasticnoj igri i da se javnost ne zavarava

Najnovije vesti