Vranjskim džudistima dve medalje na Prvenstvu centralne Srbije FOTO

Nađa Nikolić i Sergej Tasić, članovi Džudo kluba Vranje, osvojili su prvo odnosno treće mesto na Prvenstvu centralne Srbije u džudou do 12 godina, koje je za vikend održano u Brusu.

Nikolićeva je u kategoriji do 52 kg, sa tri pobede u nizu, osvojila medalju i obezbedila plasman na državno prvenstvo gde će se boriti sa devojčicama iz beogradskih i vojvođanskih klubova.

Tasić se nakon dve pobede i izgubljene borbe u polufinalu, domogao trećeg mesta u neizvesnoj borbi sa vrlo dobrim borcem Lazarom Potićem iz Pirota.

Na borilišta su izašli i Viktor Vasić, koji je u prvom kolu izgubio od vicešampiona sa kojim se borio do poslednje sekunde, i Petar Stojanović koji je nakon dve pobede u polufinalu izgubio od prvaka u toj kategoriji.

- Kasnije u borbi za treće mesto video se mali nedostatak u taktičkom smislu gde je nakon prednosti i velike želje za pobedom na kraju izgubio meč - navodi za Vranje News jedan od trenera vranjskog kluba Milan Marković.

Obojica su se takmičili u kategoriji do 42 kilograma.

Mladi džudisti Vukan i Minja Stanojković završili su takmičenje sa jednom pobedom i dva poraza.

Njih i sledeće godine očekuje isto takmičenje s obzirom da su nastupili sa 11 godina.

- Vrlo su bili zreli mečevi najmlađih džudista Džudo kluba Vranje, veliki se broj mečeva završavao nakon regularnog isteka vremena u "golden score", zlatnom bodu - poručuje trener Marković.

Od 20 ekipa centralne Srbije koje su učestvovale na takmičenju, Vranjancima je pripalo 8. mesto sa po jednim zlatom i bronzom.

Džudo klub Vranje nastupio je sa šest takmičara, od kojih su dvoje izborili plasman za državno prvenstvo.

Najnovije vesti