Vranjski predškolci u Zmaju: Škola kakvu želim (FOTO, VIDEO)

U Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Vranju u četvrtak je organizovana promocija nastavnih predmeta u okviru projekta "Igraj za Zmaj", kao i dodela nagrada za predškolce u okviru konkursa "Škola kakvu želim".

Učenici i nastavnici Zmajeve škole predstavili su specifičnosti nastavnih predmeta vršnjacima, roditeljima i deci predškolskog uzrasta, s ciljem da prikažu nastavne predmete, njihovu povezanost i sadržaje na kreativan i deci razumljiv način.

Nastavnica srpskog jezika Milica Stošić kazala je za Vranje News da ova akcija škole postaje tradicionalna.

- Organizujemo se da pokažemo koliko smo vredni i uspešni bili u prethodnih godinu dana, pozivamo naše drugare koji tek treba da postanu naši učenici da vide kako funkcinišemo na licu mesta - kazala je Stošićeva.

Istog dana, u prostoriji produženog boravka Zmajeve škole organizovana je dodela nagrada za predškolce koji su učestvovali na likovnom konkursu "Škola kakvu želim".

NAGRAĐENI

1. nagrada - Mila Milosavljević (Boško Buha) i Natalija Stanković(Sunce)

2. nagrada - Vasilije Pavlović (Dečja radost) i Lena Nikolić (Pčelica)

3. nagrada - Vojin Veljković (Čarolija) i Sergej Rudolf (Neven)

Pohvaljeni su radovi sledećih predškolaca: Lena Đorđević (Pčelica), Jana Nedeljković (Pčelica), Stefan Jovanović (Sunce), Ema Tašković (Sunce), Sara Nedeljković (Boško Buha), Melanija Milenković (Boško Buha), Anastasija Dimev (Neven), Mina Stojković (Neven), Jovana Mitić (Dečja radost), Helena Vladinović (Dečja radost), Nina Stanković (Čarolija), Kosta Jovanović (Čarolija).

U ovoj osnovnoj školi došli su na ideju da kreiraju tranzicioni plan s ciljem da se, na osnovu analize potreba dece koja polaze u prvi razred, ona adekvatno prilagode osnovnoškolskoj sredini.

Krajem marta škola je organizovala sportske susrete s ciljem da se mališani iz Predškolske ustanove Naše dete upoznaju sa školom i đacima i otklone sve moguće barijere ka osnovnoškolskom obrazovanju.

U ovoj, najnovijoj akciji predmetni nastavnici su sa učenicima imali štand u okviru koga su promovisali svoj predmet i rezultate rada na način koji su sami osmislili.

Gosti škole bili su roditelji, budući prvaci, predstavnici javnog i društvenog života.

Zmajeva škola u Vranju osnovana je 24. novembra 1961. godine.

Najnovije vesti