Vranjski osnovci u Baošićima o trošku grada

Pedesetak osnovaca sa područja grada Vranja u nedelju su krenuli na letovanje u crnogorsko letovialište Baošiće sa glavne autobuske stanice.

Boravak na moru finansira grad Vranje, pa su ih na put ispratili gradonačelnik Slobodan Milenković i gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović, kao i Tomislav Stefanović, sekretar Crvenog krsta u čijem će odmaralištu učenici boraviti.

Gradonačelnik Milenković rekao je tom prilikom da je za realizaciju odlaska osnovaca na more grad izdvojio 1,4 miliona dinara.

- Ovo je lepa slika puna emotivnih trenutaka, budući da većina njih prvi put odlazi na more.

Sve vreme tokom putovanja i boravka imaće pažnju stručnih saradnika i lekarske ekipe, dok će im dani biti ispunjeni aktivnostima poput škole plivanja, obuke za rad na računaru i obuke za prvu pomoć - naveo je gradonačelnik.

Većnica Jović naglasila je da su odabir dece obavile pedagoško-psihološke službe škola, a da je grad prihvatio njihov predlog.

Stefanović iz Crvenog krsta naglasio je da će deca biti smeštena u renoviranom letovalištu Crvenog krsta.

Deca nižih razreda iz porodica lošeg materijalnog stanja na more su otišla zahvaljujući zajedničkoj akciji koju grad Vranje sprovodi sa Crvenim krstom drugu godinu zaredom.

Najnovije vesti