Vranjski odbornici usvojili rebalans budžeta

Na četvrtoj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili Nacrt odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Vranja za 2020. godinu.

Gradski većnik za budžet i finansije Bojan Kostić istakao je “da projekcija ukupnog budžeta nije imala značajnije izmene, odnosno da je razlika oko 2 procenta, odnosno 58 miliona dinara više nego što je bila projekcija inicijalnog budžeta, kao i da je struktura finansiranja pretrpela izvesne izmene”.

- Početkom godine planirali smo da od viška sredstva iz prethodne godine od 230 miliona dinara utrošimo samo 50 miliona dinara.

Plan je bio da od ostatka suficita iz prethodne godine formiramo budžetsku rezervu upravo za ovakve nepredvidive situacije koje bi u narednom periodu mogle da naprave problem u funkcionisanju grada.

Nismo znali da će se desiti pandemija, tako da nam je budžetska rezerva dobro došla da ne zaustavimo investicije, da nam sistem ne upadne u blokadu i da održimo javni dug na stabilnom nivou sa početka godine, u iznosu od 650 miliona dinara - rekao je Kostić.

On je dodao da smo i ove, kao i prethodne godine ostvarili zadovoljavajuća sredstava iz republičkog budžeta u iznosu od 94 miliona dinara.

- Ukupne investicije u ovom rebalansu budžeta planirali smo u iznosu od 531 milion dinara, ili 19 % u odnosu na celokupan budžet, što je prihvatljiva cifra, imajući u vidu okolnosti - rekao je Kostić.

Najnovije vesti