Vranjski Dinamo Jug izgubio u Gornjem, a hanska Morava u Donjem Stopanju

Dinamo Jug iz Vranja izgubio je utakmicu i prvo mesto u Gornjem Stopanju, gde je u nedelju, u 21. kolu fudbalske Zone Jug, poražen od domaćeg Jedinstva sa 2:1 (0:1).

Iako su Vranjanci vodili na poluvremenu, u nastavku je popustila koncentracija i snaga, pa je domaćin uspeo da preokrene i svrgne Vranjance sa prve pozicije.

To je bio tek drugi prvenstveni poraz Dinamo Jug-a.

Za Vranjance je u prvom poluvremenu strelac bio kapiten Milan Tasić (24. minut), dok su domaćine do pobede, golovima u 54. i 83. minutu, vodili Ognjen Mitrović i Stefan Stefanović.

Trener Dinamo Jug-a Goran Đorđević kazao je posle utakmice za Vranje News da je to bio meč sa dva potpuno različita poluvremena.

"U prvom smo dali gol i propustili tri izgledne šanse, u drugom je Jedinstvo bilo bolje, snašli su se bolje od nas po vetrovitom vremenu koje je nama odmagalo u nastavku zbog pravca vetra, i izgubili smo bodove.

U sledećoj utakmici sa Pustom rekom u Vranju očekujem našu pobedu i povratak na pobednički kolosek", rekao je Đorđević za naš portal.

Dinamo Jug, koji je nedelju dana proveo usamljen na vrhu tabele, sada opet zaostaje sa ljutim rivalom, Jedinstvom iz Bošnjaca dva boda, jer su Bošnjačani u derbiju ovog kola kao domaćini pobedili OFK Topličanina iz Prokuplja sa 1:0.

Drugi tim iz Pčinjskog okruga koji je igrao u nedelju, SFK Morava iz Vladičinog Hana, takođe je poražen na gostovanju, i to od Plantaže u Donjem Stopanju.

Hančani su sa četvrtog pali na šesto mesto tabele Zone Jug.

U subotu su dva zonaša iz okruga zabeležili pobede - Nebeski anđeli iz Vranja su bili bolji od badnjevačke Svetlosti (5:1), a banjski Mineralac je slavio na gostovanju Gračanici 0:4 (više o ovim utakmicama pročitaj OVDE).

U narednom 22. kolu Dinamo Jug će u Vranju dočekati Pustu reku iz Bojnika, a Nebeski anđeli će gostovati jedanaestoplasiranom Gracku kome beže tri boda.

Mineralac će u Vranjskoj Banji dočekati dvanaestoplasiranu Jablanicu iz Medveđe, a SFK Morava će u Hanu igrati derbi kola sa liderom Jedinstvom iz Bošnjaca.

Najnovije vesti