Vranjski Dinamo ispao u Srpsku ligu Istok

FK Dinamo Vranje odigrao je u subotu samo 1:1 (0:1) na gostovanju Radničkom u Sremskoj Mitrovici i ostao bez šanse da sačuva status člana Prve lige Srbije u fudbalu, pa će se od jeseni vranjski klub preseliti u Srpsku ligu Istok.

Nažalost, Dinamo nije uspeo da trijumfuje na gostovanju u Sremskoj MItrovici, iako je dobar deo meča (od 15. minuta) imao vođstvo od 0:1 golom Marka Keče, ali je domaćin uspeo da izjednači u 56. preko internacionalca Ibrahima Mustafe.

Fudbaleri Dinama povukli su se sa terena posle izjednačujućeg pogotka.

Klub će zbog toga najverovatnije snositi posledice, o čemu odlučuje nadležna komisija FSS.

Prema Propozicijama takmičenja u Prvoj ligi Srbije za sezonu 2020/21. tim koji napusti teren gubi utakmicu sa 3:0 (par-forfe), a odluku po službenoj dužnosti donosi komesar takmičenja.

Ostale kazne se tek očekuju.

Dinamu je čak išao na ruku i rezultat u Pančevu gde je pirotski Radnički pobedio Železničara (0:1), direktnog takmaca koga je Dinamo jedino mogao da pretekne na tabeli u poslednja dva kola i eventualno se domogne desete pozicije na tabeli koja obezbeđuje opstanak.

Vranjanci su samo pre dve sezone igrali u Super ligi, najelitnijem fudbalskom takmičenju u Srbiji.

Vranjanci pred poslednje kolo i utakmicu sa Loznicom u Vranju, koja neće imati takmičarski značaj, imaju 39 bodova i zauzimaju jedanaesto mesto na tabeli.

Pančavački Železničar na desetom mestu ima nedostižna 44 boda.

Novi superligaši su kolo pre kraja Radnički 1923 iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca.

Osim Dinama iz Prve lige ispadaju leskovačka Dubočica, pirotski Radnički, Borac iz Čačka, Trajal iz Kruševca, Jagodina, Zemun i kraljevačka Sloga.

Prva liga, koja je ove godine imala 18 klubova, od naredne će imati 16.

Komentari

Toncevi su krivi...

Ozbiljan i stabilan klub se pravi na osnovama omladinske škole, pa se ta baza lokalnih igrača nadogradi dovođenjem igrača na deficitarnim pozicijama. A ovo što se kod nas radi nema nikakvog smisla. Trošiti gradski novac na pozjamiljivanje igrača koji se potom vraćaju svojim klubovima ili na igrače koji svaki sezone menjaju klub, to je besmisleno. I koga zanima da to gleda? Ljude kojima je lepo samo da vide žuti dres?

Najnovije vesti