Vranjski BSC dobio podršku potpredsednice Bugarske za svoje projekte

Darko Anačkov, predsednik Bugarsko srpskog centra (BSC) u Vranju izjavio je za Vranje News da je u Sofiji imao sastanak sa potpredsednicom Bugarske Ilijanom Jotovom, u vezi sa realizacijom projekta Kulturna diplomatija i mladi – most razvoja bugarsko srpskih odnosa.

"Potpredsednica Jotova je podržala naš projekat i poručila da kultura predstavlja osnov za međusobno povezivanje i razumevanje, kao i unapređenje međunarodnih odnosa.

Ona je prihvatila poziv Bugarsko srpskog centra da učestvuje na okruglom stolu u Vranju, planiranom u okviru projekta kojeg finansira Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske", kazao je Anačkov.

Tokom boravka u Sofiji, Anačkov je imao susret i sa Rajnom Mandžukovom, direktorkom Izvršne agencije za Bugare u inostranstvu.

"Agencija će pomoći u vezi sa organizovanjem jednodnevne ekskurzije do Sofije za mlade koji učestvuju na trodnevnim radionicama u Vranju.

Oni će obezbediti turističkog vodiča, karte za muzeje u Sofiji i jedan obrok za mlade učesnike projekta.

Na kraju radnog dana imao sam sastanak i sa Snežanom Jovevom Dimitrovom, direktorkom Kulturnog instituta pri Ministarstvu spoljnih poslova Bugarske.

Dogovorili smo saradnju u vezi sa izborom tema o kojima će se debatovati na okruglom stolu.

Takođe, uspostavljena je saradnja koja će se odnositi na organizovanje mobilnih izložbi u Vranju i okolini.

Moje mišljenje je da bi Narodni univerzitet u Vranju mogao da odigra važnu ulogu po ovom pitanju.

Nadam se da će sve ići po planu i da ćemo na kraju ostvariti naš cilj, a to je uspostavljanje čvršće saradnje Bugarske i Srbije na polju kulture, obrazovanja i umetosti.

Najnovije vesti