Vranjska premijera monodrame o Nadeždi Petrović u ponedeljak

Monodrama Nenapisana pisma o čuvenoj slikarki Nadeždi Petrović, u izvođenju Vanje Milačić, glumice Narodnog pozorišta u Beogradu, biće odigrana u Pozorištu Bora Stanković u Vranju u ponedeljak 18. aprila, na velikoj sceni.

Ova monodrama izvedena je premijerno pred čačanskom publikom u znak obeležavanja 148. rođendana najveće srpske slikarke Nadežde Petrović,

Vanja Milačić izjavila je da joj je drago što ova monodrama nastavlja svoj put gostovanjem u Vranju.

“Ukazano mi je poverenje i prilika da igram ženu čiju hrabrost i talenat obožavam, ženu koja je vodila tako uzbudljiv život, a posebno me privlači ta žena u Nadeždi Petrović koja nije želela da se ostvari na očekivan način.

Srećna sam što ću se sresti sa vranjskom publikom koja je odnegovala mnoga glumačka imena ovih prostora i približiti im lik velike Nadežde Petrović.

Radujem se susretu i druženju sa njima”, kazala je glavna protagonistkinja.

Inspirisana slojevitom ličnošću ove znamenite Srpkinje, njenim emotivnim i umetničkim nedoumicama, položajem umetnika u tadašnjoj Srbiji i ondašnjim političkim previranjima, Milkica Miletić, književnica iz Čačka je oživela lik Nadežde Petrović u svom tekstu Nenapisana pisma, koji je za scenu adaptirala i režirala Nataša Radulović.

Scenografiju je uradila Marija Lukić Shabby Chic Design iz Čačka, kostim Marta Čkonjević studentkinja na dizajnu i oblikovanju tekstila na univerzitetu u Ljubljani, a originalnu muziku napisala je kompozitorka Ana Krstajić, kreativni ambasador nacionalne platforme Srbija Stvara, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević dizajnerka iz Beograda. Inspicijent predstave je Sanja Mimica.

Predstava je u produkciji Gradskog pozorišta Čačak i izvršnoj produkciji beogradske kuće FAME Solutions, realizovana uz svesrdnu pomoć Grada Čačka, Umetničke Galerije Nadežda Petrović, Nacionalne platforme Srbija Stvara, kao redovno gostovanje nalazi se na repertoaru scene “Raša Plaović” Narodnog Pozorišta u Beogradu.

Cena karte je 500 dinara, a predstava će u ponedeljak početi u 20 sati.

Najnovije vesti