Vranje zvanično drugi dan bez novozaraženih, nezvanično stanje nije dobro

Vranje je i u sredu, prema zvaničnim podacima, bilo bez novoregistrovanih slučajeva zaražavanja koronavirusom.

Prema zvaničnim podacima sa sajta Ministarstva zdravlja covid19.gov.rs, inficiranih nije bilo ni u ostalim opštinama Pčinjskog okruga.

Ovo je prvi put da su Vranje i Pčinjski okrug prema zvaničnim podacima, spojili dva dana zaredom bez novozaraženih.

Istovremeno, prema zvaničnim podacima, Beograd je žarište sa 34, u Nišu je registrovano 11 pozitivnih, u Leskovcu 3, Kuršumliji 2, a u Žitorađi jedan zaraženi.

Nezvanično, međutim, u vranjskom zdravstvu šuška se o zabrinjavajućoj situaciji u vezi sa koronom.

U krugovima direktno izloženog osoblja sve se češće komentariše da su u vreme predizborne kampanje ostavljeni "na milost i nemilost koroni", da je medicinsko osoblje poprilično iscrpljeno.

U vranjskim COVID bolnicama trenutno je 51 pacijent.

Pominje se da je klinička slika kod pacijenata sada znatno teža nego u početku, da postoje oni koji su stalno na kiseoniku, da pojedini pacijenti imaju upalu pluća, da ima i slučajeva koji se šalju u Niš gde se stavljaju na aparate za mehaničku ventilaciju.

Zabeležen je proteklih dana i smrtni ishod pacijenta iz Vranja.

Ima komplikacija i kod pacijenata u COVID bolnicama (stara Hirurgija) i takvi slučajevi se šalju Infektivnom odeljenju ili se transportuju u Klinički centar Niš.

Zato se građanima savetuje da i dalje budu pojačano oprezni i da nastave da poštuju mere zaštite.

VIRUS PRISUTAN, IZBEGAVATI PROSLAVE

Portal VOM preneo je u četvrtak izjavu direktorke Zdravstvenog centra u Vranju Ljiljane Antić koja je apelovala na građane "da koriste zaštitu i izbegavaju okupljanja", kao i da bi "proslave i okupljanja u većim grupama trebalo odložiti pošto je virus još uvek prisutan". Ona je dodala da su pacijenti u Vranju smešteni na staroj Hirurgiji i drugoj bolnici koju čine Infektivno i Grudno odeljenje Opšte bolnice. Od 1. juna COVID bolnica u prostorijama Fizikalne medicine vraćena je prvobitnoj nameni.

Najnovije vesti