Vranje u srpskom vrhu po dobrovoljnom davalaštvu krvi FOTO/VIDEO

Sa 3.328 jedinica krvi prikupljenih u toku 2018. godine Vranje je u srpskom vrhu po dobrovoljnom davalaštvu i humanosti davalaca, saopšteno je u Vranju povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca.

Svečano uručenje plaketa dobrovoljnim davaocima krvi održano je u petak, povodom ovog značajnog datuma koji se svake godine obeležava 14. juna.

Crveni krst i grad Vranje dodelili su priznanja najboljim pojedincima i kolektivima za postignute rezultate u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi u 2018. godini.

Sekretar Crvenog krsta Vranje Tomislav Stefanović kazao je da je dobro zdravlje preduslov da dobrovoljni davaoci nastave svoju misiju spašavanja drugih života.

- Želim vam dobro zdravlje i da nastavite da pomažete ljudima na ovaj izuzetno human način - rekao je Stefanović.

Doktor Dušan Jovanović, načelnik Službe za transfuziologiju u Vranju, istakao je da je dobrovoljno davanje krvi "primer velike humanosti i način pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija".

- Ne samo da ste humani, već ste i hrabri ljudi jer se usuđujete da date deo sebe - naglasio je Jovanović.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković zahvalio se svim davaocima krvi i istakao važnost dobrovoljnog davalaštva.

- Lokalna samouprava će i u narednom periodu biti tu za sve što vam je potrebno, jer izuzetno ceni vašu plermenitost, solidarnost, nesebičnost i dobrodušnost.

Cenimo što činom dobrovoljnog davalaštva spasavate mnoge živote.

Zahvaljujući vašoj humanosti naš grad je u vrhu dobrovoljnog davalaštva u Srbiji - istakao je Tričković.

Na svečanosti su uručene plakete davaocima, rekorderima za 100, 75 i 50 puta datu krv.

Plakete "Široko srce" Crvenog krsta Srbije dobili su HK Jumko’, Humanitarno udruženje Koce zauvek, Tehnička škola Vranje i Mesna zajednica Kriva Feja.

Najnovije vesti