Vranje u petak proslavlja Dan grada PROGRAM

Vranje u petak obeležava Dan oslobođenja grada od Turaka 1878. godine.

Tim povodom za 10.30 časova zakazana je svečanost polaganja venaca i cveća na spomenik Čika Miti u neposrednoj blizini zgarde Gradske uprave.

Od 12 časova u kasarni "Prvi pešadijski put Knjaza Miloša Velikog" biće održana vojna svečanost povodom Dan grada i Atanasija Velikog, krsne slave 4. brigade Kopnene vojske Srbije.

Svečana akademija i dodela priznanja "31. januar" povodom Dana grada od 19 sati u Pozorištu Bora Stanković biće održana Svečana akademija.

Za 21 sat, u Sportskoj hali u Vranju, planiran je koncert dr Neleta Karajlića i "Osiromašeni uranijum" benda.

GLAVNO PRIZNANJE VUČIĆU

Laureata Specijalnog javnog priznanja "31. januar", koje se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Vranja od Turaka, je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Priznanje podrazumeva dodelu diplome i novčanog iznosa od 100.000 dinara. Skupštinskom odlukom dobitnici Javnog priznanja "31. januar" u vidu diploma su Humanitarno udruženje Koce zauvek Vranje za doprinos u društvenom i humanitarnom radu, KK Panteri Vranje za razvoj i unapređenje sporta u gradu, i Umetnički ansambl Stanislav Binički za doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva. Javno priznanje "31. januar" u vidu diplome, sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, dobiće policijski službenik PU Vranje Goran Spasić za izuzetne rezultate u oblasti zaštite i bezbednosti građana, Ivana Vučković, prof. razredne nastave, za izuzetne rezultate u vaspitno–obrazovnoj oblasti i Slobodan Mitrović, prvi kustos pedagog u Muzej kući Bore Stankovića, za doprinos u očuvanju i zaštiti kulturnih dobara i razvoja i unapređenje kulture grada.

Najnovije vesti