Vranje treći dan zaredom bez preminulih u kovid bolnicama

Nakon 10 preminulih pacijenata za četiri dana, Vranje u protekla tri dana, pa samim tim u poslednje 24 sata nije imalo preminule među hospitalizovanim kovid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC), saopšteno je u sredu ujutro iz PR službe ZC.

Na bolničko lečenje zbog korone u poslednja 24 sata primljeno je 9 novih pacijenata (dan ranije isto 4), a otpuštena su 3 (dan ranije 11), saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

U dve kovid bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 66 pacijenata, 3 više nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 49, jedan više nego juče.

U kovid bolnicama su 92 slobodna mesta, 3 manje nego prethodnog dana.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja veći za 6,6 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za utorak, obavljeno je ukupno 237 pregleda (dan pre toga 229), od čega 76 prvih (prethodnog dana 70) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađeno je 76 antigenskih testova (dan pre 73) od kojih je 29 (dan ranije 23) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 38,1 i veći je za 6,6 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 31,5.

Najnovije vesti