Vranje spalo na samo sedam slobodnih postelja

Broj primljenih na lečenje u poređenju sa broj otpuštenih iz COVID bolnica u Vranju u poslednja 24 sata bio je veći za dva pacijenta, pokazuje najnovija statistika Gradskog štaba za vanredne situacije.

Vranje sada raspolaže sa samo 7 slobodnih COVID postelja.

U COVID bolnicama Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju trenutno je hospitalizovano 165 pacijenata.

Od tog broja 153 su pozitivni na koronavirus i isto toliko ima upalu pluća.

Na kiseoničkoj potpori su 82 pacijenta.

Pozitivan test na koronu ne znači automatsku hospitalizaciju i najveći broj novozaraženih ne biva smešten u bolnicu, već samo oni sa težom kliničkom slikom.

Asimptomatski pacijenti i oni sa lakšom kliničkom slikom upućuju se sa terapijom u izolaciju i na kućno lečenje.

Lekari na osnovu kliničke slike i stanja pacijenta procenjuju ko je za bolničko lečenje.

ATD: VRLO VISOK PROCENAT NOVOINFICIRANIH

U COVID ambulanti ATD-a u Vranju u petak je obavljeno 388 pregleda, 12 manje nego u četvrtak. Od tog broja 117 (dan ranije ih je bilo čak 178) su bili tzv. prvi pregledi, a ostali su bili kontrolni. Na rendgen dijagnostici bio je 171 pacijent i primetan je porast broja upala pluća - 59 u petak u odnosu na 31 upalu od četvrtka. Urađeno je 5 PCR testova za koje se čekaj rezultati. Takođe i 127 antigenskih testova kod kojih je u 78 slučajeva potvrđena infekcija koronavirusom. To daje procenat od 61,4 odsto inficiranih u odnosu na broj testiranih.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...